2024. május 4. szombatMónika, Flórián
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Somodi Zoltán blogja
  • Információs társadalom
  • Matrix Business Consulting
  • Igazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Egyablakos online adófizetés

közzétéve: 2011-04-04 23:06

A múlt szerdán, a Távközlési és Információs Társadalmi miniszter nagy büszkeséggel jelentette be: végre elindult! Mától lehet az interneten helyi adókat fizetni!

Azt már megszoktuk, hogy egy ilyen bejelentés után a frissen elindított szolgáltatás még vagy két napig nem működik. Jelen esetben azért nem, mert a sajtótájékoztató után jöttek rá, hogy az a szerver-tanúsítvány, amit ők használtak, nem egy globálisan elismert tanúsítvány. Így a böngészők hibát jeleztek, és ez természetesen nem szép dolog. Többek között, én is hozzájárultam, hogy minél rövidebb időn belül egy elismert tanúsítványt tudjanak használni.

De ez a technikai része. Most már technikai szempontból műküdik. Marad a nem technikai része. Nem akarom túl hosszúra nyújtani ezt a bejegyzést, így nem megyek bele sok részletbe. Csak az azonosítás kérdését akarom egy kicsit boncolgatni.Az első változatban a személyi azonosítószám (CNP) alapján léphettünk volna be a rendszerbe. De kiderült, hogy ez sérti a személyes adatok használatát szabályzó törvényt, ezért erről lemondtak. Több változat után arra jutottak, ha a legjobb, ha a Pénzügyminisztérium kiküldi minden állampolgárnak egy zárt borítélban a felhasználónevét és a jelszavát, amivel majd beléphet a rendszerbe, hogy majd a jövő évi adóját ki tudja fizetni. Mert ugye az ideit már kifizette. És persze, ha addig el nem veszíti ezt az “értékes” papírt. Szerintem ez a lehető legrosszabb megoldás, amit találhattak volna. Így lehet egy amúgy jó ötletet (az online adófizetést – ami különben nem újkeletű, hisz már 2006 óta működik valamilyen formában) nagyon elrontani. Annyi más megoldás lett volna az azonosítást szolgáló adatok létrehozására: webes, email-en vagy sms-en keresztül, openid, stb. Ez a borítékos, azon kívül, hogy nehezen kezelhető (hányan fogjuk tudni jövőre, hogy hova is tettük ezt a papírt?), ráadásul drága is. Gondoljuk el, hány adófizető polgár fogja online fiztetni az adóit! Talán még 5% sem. És akkor miért küldünk ki mindenkinek egy felhasználónevet és egy jelszót?!És ha már itt tartunk, akkor legalább ez az azonosító használható lenne más online szolgáltatások elérésére is. De erről szó sincs. Arra kapunk majd egy másik borítékot. :)

Természetesen ezek ellenére örülök, hogy legalább beindult valami, és talán működni is fog. Sőt, már nem csak adót, hanem .ro domén-nevet is lehet vele fizetni! És ha a bukaresti 3-as szektor és Kolozsvár is rácsatlakozik a rendszerre, akkor én egy boldog ember leszek! :)

Akit további részletek érdekelnek: www.ghiseul.ro

Egyablakos online adófizetés bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Andras hozzászólása:

    Legalább a kezdőlapja bejönne az oldalnak…

  2. frodo hozzászólása:

    Pontosabban milyen adókat lehet majd kifizetni? A saját jövedelemadóim, ha civil szerződést kötök, és én kell fizessek? Vagy a cég is fizetheti? Az alkalmazási körre lennék kiváncsi, így, elméleti síkon is :)

    • admin hozzászólása:

      A tervek szerint minden olyan adót ki lehet majd fizetni, amit egy magánszemély kell fizessen: ingatlanadók, jövedelemadó civil szerződésre, minden más helyi adó, bűntetések, stb.
      Az érdekes az, hogy azt amit te kérdezel eddig lehetett fizetni a ghiseul.ro régi változatán, az újan már nem szerepel. Ugyanígy fizetni lehetett a bukaresti forglami bűntetéseket is, most már nem lehet. De remélem, hamarosan megoldódik ez.
      A cégekről nem szól a dolog, ők továbbra is bankon keresztül fizetnek. És talán normális is, hiszen ott nagyobb összegek vannak, kevés cég lenne aki kártyával fizetne.

  3. bando hozzászólása:

    Arról nem is beszélve, hogy a ghiseul.ro oldalra kitett dokumentumok is rossz formátumban vannak: .doc a kiterjesztésük, csak éppen docx formátumban készültek.

    Megoldás ? A jó öreg, nyílt szabványokra épülő, open-source program az Open ( vagy éppen) Libre Office :-)

    • admin hozzászólása:

      Vagy XML vagy PDF….

      Sajnos ez is tipikus: épp bevezetünk egy új online szolgáltatást, de ugyanakkor növeljünk a lepecsételendő, postázandó papírok számát….

  4. bando hozzászólása:

    Ne vedd kötekedésnek, csak őszintén kiváncsi vagyok, mi hasznunk abból az infokommunikáció terén, hogy az RMDSZ annyi éve kormányon van ?
    Miért nem lehetett ezeket az online szolgálatásokat bevezetni már akkor amikor az RMDSz-é volt a minisztérium ?
    Miért mondjuk azt, hogy tipikus, hogy nem működik egy online szolgáltatás vagy hibás a koncepció, vagy technikai problémák vannak az implementációval ? Nem a mi embereink is ott voltak és vannak a kormányzatban ?
    Tudom, hogy egy ilyen rendszer sokszorsan bonyolultabb mint pl. egy céges webáruház, viszont az erőforrások is sokszorosan rendelkezésre állnak. Hogyan lehet ekkora bakikat elkövetni ( hibás tanusítvány, hibás dokumentumok) ami már a felszínen látszik ( ezek után jogos a kérdés: vajon működik, vannak publikus információk arról, hogy hányan használták ?) .

    Engem konkrétan az érdekel, hogy milyen kontrollehetősége és főleg milyen felelőssége van a politikumnak a hasonló projektekben ( lásd Országos Egészségügyi Pénztár rendszere: halom pénz és óriási botrány, nap mind nap látszik, hogy alulméretezett, naponta kibukik stb.)
    Konkrétan azért is érdekel, mivel a te nézőpontod abszolút hiteles, lévén, hogy államtitkárként közelről láttad a folyamatokat.
    Nagyjából követtem a magyarországi Ügyfélkapu történetét is: az ügyfelkapu 2 bevezetési körüli botrányok is azt jelzik, hogy nem csak nálunk vannak bajok – ezért kérdés, mennyire tipikus, hogy a kormányzati projektekben ennyi hiba legyen.
    Újra mondom, nem kötekedés, az egyszerű romániai magyar állampolgár kérdései ezek.

    Előre is köszi.

    • admin hozzászólása:

      Értem a kérdést, és jogosnak tartom.

      Valóban volt olyan időszak, amikor minisztere és államtitkára is volt az RMDSz-nek az infó minisztériumban, a te szavaiddal élve, “miénk volt a minisztérium”. Sajnos, ennyi nem elég egy jó munkához. A kormányzati informatikai rendszerek minden esetben több minisztérium, intézmény összehangolt működését feltételezik, törvények és szabályok módosítása szükséges a hatékony működésükhöz. És sajnos, ezt sokszor nem sikerült elérnünk, mert az ebben az ügyben fontos minisztériumok nem voltak “nálunk”: belügy, pénzügy stb. Például, többek között, ezért akadt el a közúti bűntetések online fizetésének országos kiterjesztése.
      Másrészt, sajnos, emberi erőforásokkal sem állunk túl jól. Bárki legyen a miniszter, ugyanazokkal a (szak?)emberekkel kell dolgozzon. És bármennyire is “reklámoztuk” annak idején, nem sikerült “saját körünkből” olyan embereket toborzni, akik a minisztériumban dolgoztak volna operatív szinten.
      És még folytathatnám az okokat.
      Mégis miért éri meg ott lenni? Például azért, hogy erről a rendszerről is részletesebben beszélhessünk. Hogy közelebbről lássuk mi történik, és ahol és amikor tudunk, beleszólunk. Mert nem lehet azt állítani, hogy nem voltak sikerei is az RMDSz-nek ezen a téren!
      Az információ első kézből való megszerzése pedig még fontosabb a támogatásoknál, pályázatoknál. Én ebben látom a legnagyobb hasznot a romániai magyar társadalom számára. Gondolj bele, mennyivel könnyebb most bármiről információt szerezni, mint pl ezelőtt 6 évvel!
      Talán majd külön kitérek erre is egy bejegyzésemben.

  5. bando hozzászólása:

    Őszintén értékelem válaszodat, végre egy korrekt válasz és normális hozzáállás .

    Amúgy szerintem sokakat érdekelnek azok a projektek amelyeknek az alakításában részt vettél és beszéljünk ezekről a “digitális közmű” kategóriájú rendszerekről – de persze sok másról is.

    Mondtam én, hogy jó lesz ez a blog, csak így tovább :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.