2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Tucatnyi rendezvényt tervez a Kreatív Kolozsvár program június végéig

közzétéve: 2021-03-04 14:20

Tucatnyi rendezvényt tervez a Kreatív Kolozsvár program június végéig. A programsorozat követi az öt évnyi működése alatt bevált rendezvényformákat, a koronavírus járványhoz alakított és fejlesztett online-, és amint a körülmények megengedik, személyes találkozók keretén belül is. A programsorozatban a program működtetői négy vállalkozói workshopot, két kreatív iparági workshopot, havi rendszerességgel jelentkező Kreatív Kolozsvár reggeleket és ugyancsak havi rendszerességgel jelentkező esteket terveznek. A 2021-es évet a program a Kreatív Kolozsvár reggelek sorozatban Hűvös Ágnessel indította, aki sok éve foglalkozik itt Kolozsváron is a fiatal vállalkozók képzésével, szakmai támogatásával. A következő Kreatív Kolozsvár reggel meghívottja Kalamár Gáspár-Gábor, a GavArt Productions (gavart.ro) társalapítója és kreatív vezetője, aki a március 4-i, 9 órai eseményen arról az útról fog beszélgetni a fiatal vállalkozókkal, amelyet bejárt az egyetemi kampányoktól a saját vállalkozásig.

Március másodikán indult a Mastermind vállalkozói workshop, amely egy új közösségi formátumban kíván segíteni a járvány által is sújtott fiatal vállalkozóknak.  A vezetett mastermind formátum arra épít, hogy a vállalkozók egy jó tanácsadó segítségével saját gyakorló tapasztalatukon keresztül találják meg válaszaikat és megoldásaikat azokra a kérdésekre és problémákra, amelyekkel vállalkozásaikon keresztül szembesülnek. Március 12., 19. és 26-án egy olyan előadássorozatra kerül sor, amely a különböző élethelyzetekben élő embereknek kíván gyakorlati fogódzót adni vállalkozásuk elindításához: hogyan vállalkozz, ha közben nem szeretnéd feladni állandó munkahelyed sem hogyan vállalkozz kisgyerek mellett ,vagy hogyan vállalkozz tanulás mellett .

tanulás1 kisgyerek1 munkahely1

Április és május hónapokban egy alapszintű és egy emelt szintű vállalkozói workshoppal jelentkezik a program, lehetőség szerint személyes vagy online formátumban. Ugyancsak áprilisban és májusban tervezik a működtetők két kreatív iparági workshop megszervezését is, amelyek a kreatív iparágakban dolgozó fiataloknak nyújtanak szakmai és gyakorlati tudást ahhoz, hogy hogyan igazodjanak el szakterületeiken vállalkozói szemszögből.

A havi rendszerességgel jelentkező Kreatív Kolozsvár estek első vendége 2021-ben Megyeri Mirtill, Magyarország egyik kiemelkedő fiatal humánerőforrás szakértője, a Zyntern.com start-up alapítója volt, akivel a COVID utáni munkaerőpiaci trendeket boncolhatták a résztvevők. Öt hasonlóan izgalmas témakörű Kreatív Kolozsvár esttel készülnek a szervezők június végéig.

A program működtetői havi hírlevéllel és digitális fejlesztésekkel, a kreativkolozsvar.ro weboldal olyan funkciókkal való ellátásával készülnek a közeljövőben a fiataloknak minél több lehetőséget teremteni a programba való bekapcsolódásba, mint például az előadások, beszélgetések visszanézhetősége, megkönnyített regisztráció az eseményekre.

A Kreatív Kolozsvár programról 

A Kreatív Kolozsvár egy olyan alkotói és vállalkozói készségfejlesztésre szakosodott program, amelynek elsődleges célcsoportja a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő, kreatív iparágak iránt érdeklődő, potenciális vállalkozó magyar fiatalok. A program elsődleges célja a kreatív fiatalok hozzásegítése a szakmai önmegvalósításhoz, melyet életképes vállalkozások létrehozásával vagy azok részeseivé válásával érhetnek el. A program 2015-ben indult, és a koronavírus-járvány alatt is működött. 2020-ban 1628 fiatal vett részt a program által szervezett eseményeken, illetve 77518 elérése volt az online tartalmainknak.

A program a K+ program keretén belül valósul meg. A K+ program működtetője a PONT Csoport (www.pontgroup.org), partnere a Magyar Ifjúsági Központ. A K Plusz (www.kplusz.ro) program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelője a Nemzeti Tehetség Program révén.

További részletek a programról a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalon (www.facebook.com/kreativkolozsvar) vagy a weboldalon (www.kreativkolozsvar.ro) olvashatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.