2024. április 26. péntekErvin
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Somodi Zoltán blogja
  • Információs társadalom
  • Matrix Business Consulting
  • Igazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Online pénzidomítás

közzétéve: 2012-11-27 06:11

Az elmúlt napokban Bukarestben megnyitották az első teljesen automata bankfiókot. Ez egy olyan banki egység, ahol csak gépek vannak, és éjjel-nappal fogadják az ügyfeleket. Lehet készpénzt betenni, készpénzt kivenni, valutát váltani, internet bankinget használni, számlákat kifizetni vagy hitel részletet törleszteni. És mindezt banki alkalmazott beavatkozása nélkül .

Ezek az automaták helyenként beszélnek is hozzánk, külföldön pedig léteznek olyan banki gépek, amelyek értik az emberi beszédet. (Ezért is fontos, hogy digitálisan is fejlődjön a magyar nyelv, mert másképp angolul vagy más nyelven kell majd beszélnünk az ilyen gépekkel. Lásd a múltkori bejegyzésemet).

De a banki szolgáltatások nem csak ezekből az egyszerű műveletekből állnak. Manapság rengeteg termékkel és szolgáltatással “bombáznak” a bankok, több száz választási lehetőségünk van. Hitelek, betétek, biztosítások, bankkártyák és hitelkártyák, és ezeknek variációja. Ember legyen a talpán, aki el tud igazodni ezek között. Nagyon ötletesnek tartom ezért az OTP Bank által működtetett Pénzidomár.ro online szolgáltatást, amely segít eligazodni ebben a világban. Ez is emberi beavatkozás nélkül működik, de mégis sokkal emberibb, mint a banki automaták. Ez köszönhető az ötletes és humoros grafikának, de főleg annak a szemléletmódnak, amire ez a weboldal épül. Ahogy azt a nagyon hatásos neve is sugallja, ez az internetes alkalmazás megtanít, hogy “idomítsuk” a pénzünket, hogy bánjunk vele úgy, hogy a lehető leghasznosabb legyen számunkra, és ne forduljon ellenünk. 8 leckén keresztül az általunk megadott adatokból kiindulva interaktív módon bemutatja, hogy mi történik és mi történhet a pénzünkkel.

Találunk az oldalon hasznos vásárlási tanácsokat is, vagy 13 kérdést, amit érdemes feltenni, ha pénzről van szó. De természetesen, nem titok senki előtt, hogy a banki szolgáltatásokra helyeződik a hangsúly, ezeknek helyes használatára próbál ösztönözni. Teszi ezt úgy, hogy a felhasználó elégedetten és talán okosabban távozik az oldalról. Így mindenki nyertesen jön ki a játékból: a felhasználó, mert ügyesebben fogja ezután kezelni a pénztét, és a bank is (de általában a bankok), mert több tudatos ügyfelük lesz, akik igénybe veszik a különböző banki szolgáltatásokat.

Ez az oldal szerintem jó példa internetes oktatás és internetes marketing hatékony ötvözésére. És egy kis online játék is van benne.

Online pénzidomítás bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Mezei József hozzászólása:

    Kellene találni valamilyen ügyes és mutatós tördelési megoldást az ilyen és itt hivatkozott pénzügyi szolgáltatásokban eligazító, “pénzidomár” rovatba foglalt szövegek elérhetősége érdekében. Hogy ezek a segédeszközök ne ússzanak el a megjelenési idő múlásával és az egyszerű (de érdekelt)halandó is rájuk tudjon találni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.