2024. május 2. csütörtökZsigmond
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Reklám és flashmob ötvözése: az ideális vírushatás

, , , ,

közzétéve: 2012-04-12 10:29

Most már világszerte űzött műfaj, amikor spontánnak látszó módon a jelenlevők figyelmét úgy sajátítják ki a reklám rendezői, hogy maradandó és felejthetetlen élményt hoznak létre. Ilyenkor persze az sem mellékes, hogy ha profi módon felveszik az egészet és útnak eresztik a közösségi médiában. Ekkor szinte garantált valamilyen szintű vírushatás.

Sokat nem is érdemes beszélni erről a reklámformáról. Pillanatnyilag kevés olyan egyéb alternatíva van, ami ennél hatékonyabb egy márka ismertségének növelésében. Persze a görcsös utánzók általában rosszul járnak.

Hasonló híres performanszok voltak a

Láttál te már mást is? Ide vele kommentben!

Comments

Reklám és flashmob ötvözése: az ideális vírushatás bejegyzéshez 9 hozzászólás

  1. bajszos nő hozzászólása:

    Amennyire körülnézek a facebookon, jelenleg mindenki oda s vissza van tőle. Egyelőre én vagyok az egyetlen dzsikökontra. Gyertek, csináljunk reklámot a pro tv ötórás híreinek is, ez kb az a szint 🙁 mármint tartalmilag, reklámként tényleg elérte a hatását.

    • Seer László hozzászólása:

      Hátt … az igényesség kritériumait egy ilyen reklámforma esetében nagyon nehéz objektíven leírni.
      Jópofa, stabil és intenzív érzelmi élménnyel távozik a jelenlevő.
      Hasonlóan emlékezetes feeling-gel távozik az, aki Youtube-videóként nézi ezt meg.

      Nem tudom, hogy tartalmilag még mit lehetne nyújtani, ami az elért hatást növeli.

  2. bajszos nő hozzászólása:

    ööö… s akkor készpénznek vesszük, hogy ez egy spontán, nem megrendezett és beállított (a reakciókra gondolok) cucc volt?? Ez egy reklámFILM, színészekkel meg minden. Számomra teljesen egyértelmű, és pont azért bosszant, h megpróbálja elhitetni, h nem az.

    Az ötórás híreket meg azért hoztam fel, mert ha a “mindennapi dráma” az számukra hülye börleszkfilmeket idéző beteghurcolás, bicikli+kocsiajtó, na meg a valós életben is egyre gyakoribb lövöldözés, akkor számomra ugyanaz a szint, és feldühít, hogy még mindig ennek van hír- és reklámértéke. Uff.

    • Seer László hozzászólása:

      Igazad van Neked, csakhogy szerintem itt mindenkinek már az első perctől egyértelmű, hogy megrendezett akcióról van szó.
      De miért olyan nagy baj ez? Várjon a megrendelő, amíg mindez teljesen spontánul megtörténik? Gondolom eltartana egy ideig…

  3. bajszos nő hozzászólása:

    Nem mindenkinek, trust me 🙂 előttem folyt le egy beszélgetés arról, hogy megrendezett vagy sem 🙂

  4. Attila hozzászólása:

    Azt hiszem, hogy azok, akik előtted arról beszélgettek, hogy ez valódi-e vagy sem, jellemzően az ötórás híreken élnek. Itt egyértelmű, hogy poénról van szó, ha máshol nem, leghamarabb a bikinis motoros csajnál le kellett essen mindenkinek 🙂 Ott kuncogtam a legnagyobbat. Szerintem ez óriási ötlet volt, és nem hiszem, hogy el akarták volna hitetni, hogy ez nem egy rendezett jelenet.

  5. bajszos nő hozzászólása:

    Jaj nem is a motorosra, a lövöldözőkre, stb gondoltam!!! az első kommentemben is írtam, h a reakciókra, a közeliben mutatott arcokra! a téren járkáló emberekre!

  6. Tamás Csaba hozzászólása:

    Jópofa, stabil és intenzív érzelmi élménnyel távozik a jelenlevő…..?

    Elég szomoru ,hogy már csak az eröszak ,az agreszivitás váltsa ki ezt..

  7. szkiny hozzászólása:

    Ez egy frappans megjelenitese volt a “dramanak” es szerintem a tobbseg egy osszekacsintast erez benne. Nincs ezzel a reklamfilmel semmi gond. A jelenethalmozas szerintem nagyon jo, vicces hatast kelt.