2024. április 29. hétfõPéter
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Meghívhatlak egy bugyborékra?

,

közzétéve: 2012-04-02 17:03

A vendéglátóiparban mindig felmerül a marketingkommunikációs gondolkodásnak az a vonala, hogy valami csudálatosságot érdemes kitalálni, hogy ámuljon a turista.

Ezt a praktikát sok tulajdonos/ügyvivő ösztönösen űzi és képesek is egyedi ígéretté, pozicionálást elősegítő megkülönböztető elemmé tenni különféle ökörségeket, melyek elsősorban jópofák, másodsorban haszontalanok, DE mindenkinek tetszenek és kellemes emlékek maradnak a vendégek számára.

A chicagoi Alinea Étterem séfjei feltalálták a felszolgálható és fogyasztható bugyborékot, ami nyilván nem abban segít nekik, hogy a klientúra jól lakjon, hanem hogy márkaismertségük a szelek szárnyán repüljön.

Romániában leggyakrabban az eléggé átlagos skanzen-kreativitás és a “ca la mama acasă”-elv között foglal helyet minden gasztro-ötlet (ha az igazi kvázi-globalizált nagyvárosok vendéglőit nem számítjuk).

Hogyan lehetne feldobni egy parasztmenüt? Mit tehetnél, hogy teljesen egyedi élményt nyújts vendégednek, ámde mégis profilodhoz hű maradj?

Elég valószínű, hogy inkább egy ilyen kis dologgal kerülsz fel a Google Térképre vagy a Tripadvisor.com-ra. A minőség is fontos, de az hosszútávú eredményt szolgáltat.

A bugyborék már foglalt. Kismillió egyéb ötlettől lehetnél híres. Nosza!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.