2024. május 2. csütörtökZsigmond
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

PR fail: Miért rossz ötlet egy cyborg-ügyfelet kidobni a McDonald’s-ból?

, , ,

közzétéve: 2012-07-17 19:50

Néha megtörténik, hogy egy nagyvállalat a maga bejáratott, gyakran profiknak kiszervezett PR-tevékenysége khmm… akadozik.

Persze, ők is emberek, ráadásul a pr-profik is azok. A kínos meg kínos.
A közösségi médiumok olyan felületet kínálnak a frusztrált ügyfeleknek, melyek óriási kárt is tudnak tenni egy-egy vállalat pozitív megítélésében.

Először 2010-ben olvastam ilyesmiről, amikor (nyilván nem első esetként) a magyarországi DM biztonsági őreinek ragacs magatartása ellen Facebook-csoport alakult. Tavaly egy újabb magyar példára kaptam fel a fejem, amivel a Nescafé pr-csapata kellett szembenézzen.

Két hete a McDonald’s Champs-Élysées-i kajáldájából Steve Mann-t kidobták, mert szemüvegéhez (és fejéhez) egy kamera volt erősítve.

Steve Mann, aki orvosi papirokkal tudta igazolni, hogy számára létfontosságú a kamerás kütyüvel ellátott szemüveg viselése, némi dulakodás után végül el kellett hagyja a vendéglőt.

A dolgot nyilván az bonyolítja, hogy nem egy egyszerű ügyfélről van szó, hanem egy híres AR-szakértő egyetemi professzorról, aki folyamatosan cyborg-kodik, mert ez a kutatási területe.

Nem tudom, hogy egy közönséges ügyfélre hogy reagálna a Facebook közössége, de a franciák meglehetősen kiakadtak a gyorsétteremlánc dolgozóinak eme gesztusán.

A francia McDonald's Facebook-oldala megtelt irónikus tiltakozó üzenetekkel.

Mára már a francia McDonald’s Facebook-oldala tele van irónikus, tiltakozó üzenetekkel, ráadásul a 9GAG is rájuk kattant, amiről tudjuk, hogy az bizony katasztrófa, ha nemzetközi márkát képviselünk 🙂 (Later Edit: A 9GAG-ről a mémeket időközben eltávolították, de sikerült megmentenem az egyik képet. Itt látható).

A McDonald’s PR-gépezete most kétszeresen nehéz kihívással kell megküzdjön:

  1. Egyrészt a francia branch két éve egy rendkívül toleráns és kapós reklámüzenettel töltötte meg a franciák fejét. A szpot virális lett. “Venez comme vous êtes” (Come as you are)hirdette a kampány, amivel összevetve most elég ellentmondásos és nevetséges, hogy egy cyborg-ot csak úgy, magyarázat nélkül kidobnak. Egyáltalán miért nem lehet filmezni egy gyorsétteremben?
  2. A McDonald’s-ot népes tömegek úgy tartják számon, mint a globalizáció szimbólumát, facilitátorát, illetve az amerikai kapitalizmus egyértelmű jelképét. Így aztán akik nincsenek békében a fent leírt globális gazdaságpolitikai folyamatokkal, azok zsigerből utálják a McDonald’s-t. A cyborg-pasi ütlegelése és kidobása sokak számára egy újabb ok az utálatra és egy remek lehetőség egy kis hangulatkeltésre.

Kívácsian várjuk a cirkusz megoldását 🙂

Te kidobnál egy cyborg-ot az üzletedből, attól félvén, hogy ipari kém?

Comments