2024. május 2. csütörtökZsigmond
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Aaron Biber esete a közösségi médiával

, , , , ,

közzétéve: 2011-08-11 22:03

Már a júniusi vancouveri zavargásról szóló hírek szemlélése közben furcsa volt látni, amint egy huligán épp töri be egy bolt kirakatát, míg körülötte százan okostelefonjaikkal csuklóból lövik fel a tartalmat a közösségi hálókra.

Londonban már az is kiderült, hogy az amúgyis közösségi hálókhoz idomult zavargó csőcselék egyenesen Twitteren és egyéb hálókon szervezik meg neighbourhood-juk totális kifosztását.

Bizonyára sokan emlékeznek közületek az elmúlt napok nagy-britanniai híreiből egy-egy döbbenetes momentumra. Sajnos van miből válogatni.

Nekem most hirtelen a megsegített, majd kirabolt kissrác képe és a 89 éves borbély bácsi története ugrik be, akinek teljesen szétverték a szalonját.

A borbélyt Aaron Bibernek hívják, Tottenham-ban lakik és 89 éves. Tavaly halt meg a felesége. Az újságíróknak elmondta, hogy valószínűleg be kell zárja boltját, mert nem volt pénze bebiztosítani és a felújítás “egy vagyonba” kerülne.

Aaron Biber tottenhami borbély kárfelmérés közben (forrás: thedailywh.at)

A szívszorító történet sokmindenkit megmozgatott. Két segítőkész fiatal és egy kis reklámügynökség úgy döntött, hogy kampányba fognak, aminek a Keep Aaron cutting nevet adták. Egy blogot indítottak, mely adományokat gyűjt Aaron bácsinak.

A tegnap (aug 10) reggel óta 18 ezer fontot sikerült összegyűjteni, miközben közösségi hálókon lángszerűen terjed az üzenet.

Mint ahogy manapság szokás, a klasszikus médiának egy napos késéssel érte el az ingerszintjét az akció, a BBC holnap fog interjút készíteni a szevezőkkel, de ma már állítólag folyton hívták őket innen-onnan.

A közösségi média egy eszköz. Nem is akármilyen.
A hálókon szervezkedő csőcselék tetteit pár nap alatt kiegyenlítette és helyrehozta a hálókon szervezkedő segítőkész emberek közössége.

Egyszerű a tanulság: Közösségi médiával le lehet rombolni a Világot, de meg is lehet javítani. Aki meg egy emberen segít, az a Világon segít.

Comments

Aaron Biber esete a közösségi médiával bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Dunai hozzászólása:

    A címet olvasva aszittem justin bieber tesója vagy apja.

    • Seer László hozzászólása:

      🙂 Ismerve Justin Bieber ellentmondásos népszerűségét a közösségi hálókon, róla is elkelne egy bejegyzés.
      Aaron Biber “szerencsére” nem rokona Justin Biebernek.

  2. Seer László hozzászólása:

    Szolgálati közlemény: vasárnap délutánig nem biztos, hogy internet-közelben leszek, ezért a nem-visszatérő kommentelők hozzászólásait leghamarabb akkor tudom majd jóváhagyni és megválaszolni. Köci.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.