2024. május 5. vasárnapGyörgyi
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Segítsünk Kevin Bluepower-nak!

, , , , ,

közzétéve: 2011-06-06 18:35

A minap futott be egy kedves, komoly reklámszöveírói vénáról tanúbizonyságot tevő reklámlevél egyik egyetemi levelezési listára, aminek én is tagja vagyok.

Általában nem olvasom el a nem megfelelő helyre érkezett leveleket, de ezt most mégis megnyitottam, mert sok halaszthatatlan dolgom volt, amire pl. akkor épp prokrasztinációval válaszoltam.

Másrészt meg bizonyos Kevin Bluepower írta, ami – valljuk be – már önmagában egy komoly ok a levél megnyitására.

A levél tartalma:

“Sisteme NEDETECTABILE Pt.copiat la ORICE examen. Reusita garantata ! Pret : 80 Ron (acest pret este disponibil doar pt cei ce vor sa isi modifice propriile casti de la telefon,pt cei ce nu au casti pretul va include achizitionarea unor casti pt modelul de telefon solicitat) !!!

Pentru cei interesati da`ti add la id`ul “kevin_bluepower” sau la nr de telefon 0743405754,sau mai multe detalii pe https://castidecopiat.wordpress.com https://castidecopiatcluj.blogspot.com https://sistemdecopiat.blogspot.com

Ma már a BBTE KgGK tanári listájára is megérkezett, így most már a tanarak is rendelhetnek ebből a nagyszerű készülékből, amit a levél reklámoz.

Nem mellesleg egy cseles és innovatív súgóberendezésről van szó, ami telefonhoz kapcsolható. A felhasználó kis mágneseket kell a fülébe lökjön, egy kis mikrofont pedig a mellkasára erősítsen. A láthatatlan drótgallér átadja a hangot a már fülben levő mikromágneseknek, ugyanakkor csatlakozik a telefonhoz is. Accessory a javából.

“O adevărată VALOARE”

Az online kampány rövid elemzése következik. Aki tehát megrendelni szeretné a készüléket, az nem muszáj tovább olvassa.

Marketingkommunikációs szempontból a piacra való berobbanást megcélzó egyszerű klasszikus spammolás szolgáltatja az eszköztár centrális elemét. A célcsoport bár egyértelmű (a szesszió előtt megszorult lusta dög diákok), a levélből nyíló bemutatóblogok tartalma viszont már inkább az okos, praktikusan gondolkodó és a költséghatékonyságra alapvetően sokat adó középiskolás és egyetemista diákoknak szól, akik “értelmesen” győzik le a számonkérés által felmerülő akadályokat, és nem szenvednének, mint tocsilár évfolyamtársaik.

Az ígért incentívek bizony megfontolandók 🙂 (forrás: sistemdecopiat blogspot blogja)

Megváltoztathatja a jövődet …

  • Elsősorban – tehát ez itt egy high-end termék, kiváló minőségű hazai termék
  • Megváltoztatja a jövődet.
  • Befektetés, amit a FEJEDDEL!! eszközölsz.
  • Rengeteg szabadidő!
  • Az újravizsgázások ára egyszerűen NEM ÉRI MEG! (“Van egy nehéz vizsgád és kevés a pénzed? Fektess be ÉSSZEL!”)
  • Lehetőség kínálkozik arra, hogy (1) ne ismételj évet, hogy (2) ne legyenek elmaradt vizsgáid, (3) hogy akár ÖSZTÖNDÍJAT is szerezz!!
  • Lehetőség arra, hogy nagy jegyeket kapj!
  • Bérbe is adhatod kollégáidnak és ezáltal az “invesztíció” hamar megtérülhet! (megj.: itt azért én ezt javaslom újragondolni! Inkább jutalékos rendszerű viszonteladói hálózatot kellene építeni… de ez csak az én reflexem:-)

A rendszerhez egyébként jár egy kiváló és felhasználóbarát használati útmutató és IGEN, a rendszer bármilyen telefonnal kompatibilis.

A célratörő szöveget Superman-fotók egészítik ki, melyek – ugye tudjuk, hogy mit üzennek? Ezekkel együtt juttatja érvényre a reklámszöveg a termék igazi Unique Selling Proposition-ját.

Superman is ezt használná. Légy Superman Te is! (forrás: castidecopiat wordpress blog)

Garancia és szervizelés

A termékkel 48 hónap garancia is jár, de vigyázat: terms and conditions apply.

A szervizelést – ha jól értem – ők vállalják kontaktszemélyeken keresztül, és garanciádat vesztheted, ha olyan személynek adod oda, aki csak hiszi, hogy ért hozzá (a szövegben ún “coleg priceput“-ként hivatkoznak erre).

Az árazás az üzlet szíve

Nagyvonalúan egyezkedni is lehet a termék áráról, de alapvetően a rendelés időszakától függ:

  • szessziók között 80 lej (ÁFÁ-ról nem beszél, vajon miért nem? :p)
  • a szessziót megelőző és követő két hét periódusában, valamint a szesszióban csekély ráfizetéssel 90 lej összesen.
  • handsfree is vásárolható – 15 lej
  • valamint a szállítás egy kiváló partnerrel, a Román Postával lesz megvalósítva, de amennyiben a kliens kéri, akkor futárszolgálat is szóba jöhet.

Záró megjegyzések

Bár ez a technológia már régóta használt az egyetemeken, talán nem ártana valahogy mégis igényt tartani bizonyos jogokra. Gondolok itt pl. a márka- és a technológia levédetésére. Növelné a termék értékét és megalapozna egy piacot.

Ami a termék továbbfejlesztését illeti, több ötletem is támadt:

  1. Súgószolgálat a termék mögé. Miért terheljen a diák valakit barátai közül? Egy ilyen szolgáltatást lehetne bérletre, illetve pay-as-you-go modell alapján kínálni.
  2. Termékvonal-bővítés. Azt hiszem, hogy ha ilyen ügyesen ráérzett Kevin Bluepower úr ennek a piaci résnek a szükségleteire, akkor azt is kiderítheti, hogy miben lehet egy-egy újabb termékelőnyt hozzáadni az alaptermékhez? Pl.”Másolórendszer PRÉMIUM”®, ami diszkrét sípolással jelzi a tanár közeledtét+izgatottsági fokát a vizsga előtt a tanár bőrére juttatott galvanikus bőrreflexet mérő szenzor és a kapcsolt GPS segitségével.
  3. Okostelefon-alkalmazás fejlesztése, amely naprakész statisztikát készít a vizsgák számáról, tipusáról és eredményéről, melyeken a másolórendszert a kliens használta. Ugyanakkor az alkalmazás képes lenne arra is, hogy a felhasználó bekapcsolódjon a Másolórendszer-community-be, ahol a rengeteg elnyert szabadidő miatt ezek az okos és sok pénzt megspórolt emberek jól el lehetnének egymással, mint sok kicsi legó.
  4. A mikromágnes fűlből való kiszedésének nehézkes volta felveti a már hozzáférhető nanotechnológia használatát. A termékinnovációnak egyértelműen ez az útja. Így lehet Kevin Bluepowerből egy igazi Henry Ford.

Segitsünk hát Kevin Bluepower-nak egy pár hasznos ötlettel, megjegyzéssel!
Nektek mi a véleményetek?

Comments

Segítsünk Kevin Bluepower-nak! bejegyzéshez 8 hozzászólás

  1. Boti hozzászólása:

    Hasonló szolgáltatásokat marketálnak ám tradicionális eszközökkel is!! A bukaresti agronomie bentlakásban minden kilincsre került egy doorhanger a következő oldalt ajánlva a serény studentek figyelmébe: https://www.microtechnologies.ro/

    Az oldal még adwords-on keresztül is kampányol, méghozzá targetálva 🙂 Ékes példája a többcsatornás marketingnek! 😀

    Ami Kevin Bluepower-t illeti: Egy pár magas állami funkciót betöltő, diplomás közalkalmazottat meg kellene kérni, hogy írjon ajánlót/vallomást, hogy hogyan változtatta meg az életét az adott termék. Persze fotó, név, és min. e-mail cím is szerepeljen, hogy legyen hiteles.

    • Seer László hozzászólása:

      Engem a kezdeményezés naív őszintesége lepett meg:) A termék praktikus mivolta, sok szabadidő, költséghatékonyság, nagy jegyek, ösztöndíj! Mindez 80 lejből. A studentek szentje is lehet még Kevin: Szent Kevin.Olyan é-d-i:)

      Ehhez képest az általad példaként említett bolt valóban egy más súlycsoport.

      Másrészt nagyon örvendek, hogy az ily módon diplomát szerzett közalkalmazottak acually regnálnak életünk több aspektusa felett.

      Milyen is lenne Románia, ha a potentátok egytől egyig jótanuló tocsilárok lettek volna?

  2. Margit hozzászólása:

    Hát ez naccerű :))))
    Az jutott eszembe róla, amikor egyszer kedvtelésből halálkomoly elemzést írtam egy emos versről (vagy annak csúfolt valamiről), kábé így hatott 😛

  3. nihil hozzászólása:

    konkurens otletem tamadt!

    Minek farasztana magat a kedves diak fulbe dughatos micsodaval, raadasul kckaztatva, hogy a gaz tanar telefonos jelzavarot hasznalva megakadajozza puskazast, urambocsa’ feladatot adjon, amit nem lehet lediktalni?
    Menjen inkabb biztosra az uj XamSpy rendszerunnkel!
    A rendszer lenyege egy ultramodern (ex CIA, GIGN, FTA, IZE stb)kemhalozat, mely minden vizsga elott megszerzi a teteleket majd ezeket tovabbitja a vasarloknak, termeszetesen megoldva.
    A vasarlast a repulos rendszerekhez hasonloan kepzeltem el, early bird es last minute akciokkal.

    Elonyok:
    -biztosra messz
    -ha szemi-tocsilar vagy akkor is megeri, mert egy vizsgara befektetni olcsobb mint egy teljes headsetre
    -torzsvasarloinknak termeszetesen akciokkal, kulombozo nyeremenyekkel kedveskedunk
    -termeszetesen ha nincs megelegedve a szolgaltatassal, vagy a tanar megvaltoztatja utolso percen a tetelt visszafizetest vallaunk (egyezkedes utan Igor kollegaval)
    -prmeiumszolgaltatas: hackereink kozvetlenul az egyetem informatikai rendszerebe behatolva beirjak a kivant jegyet, igy meg a vizsgaval sem kell tolteni a draga idot!

  4. kevin hozzászólása:

    multumesc de comentariile placute dar si mai putin placute la adresa mea si va invit in continuare sa vizitati si celelalte bloguri de sisteme de copiat ale mele,

    https://castidecopiat.wordpress.com

    https://castidecopiatcluj.blogspot.com

    https://sistemdecopiat.blogspot.com

    http://www.razveee.com (cel mai bun site de divertisment)

    sau
    .
    Aplic unghii tehnice,in cluj-napoca,cartierul manastur,experienta de 2 ani in domeniu , nr de tel 0753401959,sau id de mess n.maria_marc@yahoo.com,cer si ofer seriozitate!!!!!! pentru mai multe detalii,nu ezitati sa ma contactati !!!

    Aplicat unghii tehnice – 50 ron
    Umplut – 35 ron
    Manichiura – 25 ron
    Pedichiura – 25 ron

    este afacere in familie 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.