admin bejegyzései

POS DRU: mit jelent a kifizetések befagyasztása?

közzétéve: 2012-02-28 11:00

Gondolom minden POS DRU projekteket lebonyolító menedzsert ez foglalkoztat körülbelül egy hete, amióta először elkezdtek cikkezni az ügyben. Magam részéről, meglehetősen kettős érzéseket táplálok a téma iránt: Munkaidőben: vallom a hivatalos álláspontot, miszerint ”semmiben nem károsul a projektek végrehajtása, a tovább »

Kormányváltás, gazdasági fellendítés apropóján: néhány érdekesség egy kutatási jelentésből

közzétéve: 2012-02-09 16:39

Bár kutatási jelentésünket már 2011 őszén közzétettük a Vállalkozz.ro projekt keretében, az eredményeket pedig több esemény keretében be is mutattuk, visszatérnék mégis néhány érdekességre, ha már a kormányváltás kapcsán ismét felmerült a gazdasági fellendítés kérdése. „A vállalkozói státust ezzel szemben tovább »

Egy erdélyi projekt esete a kétnyelvűséggel

közzétéve: 2012-01-24 10:17

Felmerült már a projekt tervezésénél, visszatérő motívum a végrehajtásban is. Minek van inkább értelme? Külön magyar és külön román nyelvű tevékenységeket szervezni? A projekt honlapját milyenre tervezzük? Milyen legyen a Facebook-csoport? Kétnyelvű, vagy inkább két különböző legyen? Ez a kérdéssor tovább »

Erdélyi szemlélet

közzétéve: 2012-01-17 13:02

A Vállalkozz.ro projekt bizonyos értelemben nagyon sajátossá alakult, amit részben az a pályázati kiírás is befolyásolt, amely lehetővé teszi a projekt lebonyolítását, viszont egyértelműen hozzájárult az is, hogy a kiírásnak való megfelelés természetes következménye volt az erdélyi terület, mint kiterjedés tovább »

Nyitány

közzétéve: 2012-01-05 11:54

Civil szervezetként, Romániában, millió eurót meghaladó, vissza nem térítendő támogatást bevonó projektet lebonyolítani kihívás. A Vállalkozz.ro projekt 4-5 éves folyamat, bürokrácia, több régiós partnerséget feltételez, és leginkább annak megértését, hogy civil szervezetek is képesek ekkora kaliberű projekteket megvalósítani, viszont nem tovább »