2024. április 19. péntekEmma
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Nagy Gábor blogja
  • Uniós projektek
  • Vállalkozz.ro
  • Projekvezető
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Nyitány

közzétéve: 2012-01-05 11:54

Civil szervezetként, Romániában, millió eurót meghaladó, vissza nem térítendő támogatást bevonó projektet lebonyolítani kihívás. A Vállalkozz.ro projekt 4-5 éves folyamat, bürokrácia, több régiós partnerséget feltételez, és leginkább annak megértését, hogy civil szervezetek is képesek ekkora kaliberű projekteket megvalósítani, viszont nem mindegy, hogyan kezdesz neki, hogyan teszed kiszámíthatóvá a kiszámíthatatlan körülményeket. És azt is feltételezi, hogy nem zárkózol az első betűtől az utolsó elszámolásig tartó tanulástól.

Blogom célja elsősorban meggyőzni az olvasót arról, hogy bármennyire is merész vállalkozás egy ilyen folyamatot lebonyolítani, mégis megéri mind emberileg, mind szervezetileg, mind a régió fejlődése szempontjából.

Az ördög viszont a részletekben van: a támogatóval való kapcsolattartásban, jelentésekben, több tucat ember munkájának összehangolásában, a nyilvános megjelenésben olyan kontextusban, mikor a humánerőforrás-fejlesztési projektek megítélése Romániában rossz, valamint olyan szakmai színvonal biztosításában, amikor a projektben résztvevő nemcsak egy kipipált dolognak tartja az elvégzett képzést.

Nem utolsó sorban a projekt maga is újító jellegű, két szempontból is. Egyrész három régiót érint, amelyek tág értelemben Erdélyt alkotják (Partiummal, Máramarossal, Bánsággal együtt). Erdélyi kiterjedésű fejlesztési projekt jóformán nem létezik sem gazdasági sem egyéb területeken, így érdekes tapasztalat lesz látni az eltéréseket régiók között és azt, hogy lehet-e, érdemes-e Erdélyről beszélni. Másik érdekesség pedig az, hogy a projekt fő célcsoportját a kisvárosokban tevékenykedő kisvállalkozók képezik, amely szerintem egy olyan terület, amelyről kevés szó esik azért is, mert a gazdasági életről vagy vidéki vagy nagyvárosi kontextusban esik szó. Ez a célcsoport valahogy a kettő közé esik, így a rájuk fordított figyelem is alacsony.

A projekt lebonyolításából és a területen szerzett tapasztalatokból osztanám meg az olvasókkal a tanulságokat, tapasztalatokat, az ebből levont következtetéseket, természetesen abban a reményben is, hogy mást is bátorítok, ugyanezt tegye, és ezáltal tulajdonképpen tapasztalatot cseréljünk, hiszen szerintem erre nagy szükség van.

pixelstats trackingpixel

Nyitány bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Eniko hozzászólása:

    profi:) sok sikert!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree