2024. május 2. csütörtökZsigmond
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Bethlen Gábor Alap, egy ismeretlen megoldva: 1,2 milliárd/2011

, ,

közzétéve: 2011-04-12 10:26

Nyilvános kihirdetésre került a Bethlen Gábor Alap 2011-es pályázati kerete a Szülőföld Alap honlapján. Az április 11-én közölt kihirdetés szerint idén 1,2 milliárd forint osztható szét pályázatokon.

“A Bethlen Gábor Alap felett rendelkező Bizottság tagjai egyhangúlag az alábbi döntést hozzák:

2/2011. (2011. 02. 28.) számú bizottsági határozat

A Bizottság a Bethlen Gábor Alapról szóló 2010. évi CLXXXII. számú törvény végrehajtását szabályozó 367/2010.(XII.30) Korm. rendelet 1.b §-a által kapott felhatalmazás alapján a költségvetési törvény vonatkozó tételeinek figyelembevételével 2011. évre a Bethlen Gábor Alapból pályázati keretek között nyújtható keretösszeget 1,2 milliárd (azaz egymilliárd–kettőszázmillió) forintban határozza meg.”

Marad egyelőre a többi ismeretlen: mennyi jut ebből Erdélynek (régebb 40-42% volt többnyire)? Lesznek-e ágazatokra leosztott prioritások és keretek, vagy egy nagy fazékba kerül minden pályázat? Lesz-e több elbíráló kollégium, vagy szintén egy testület dönt mindenről? Lesz-e decentralizált 10%-os (“eurotransos” vagy “ergos”) alap?

Ha most döntöttek keretről (bár a dátumozás közel másfél hónapos), várhatóan május közepére lesz kiírás, június közepére határidő, július végére elbírálás, augusztus végére szerződés, szeptember végére utalás. Lesz előzetes támogatás?

Ha a válasz igen, sajnos akkor is más forrást kell ideiglenesen előteremteni az idei nyári programokhoz. Pályázók, kéretik nadrágot felkötni.

Bethlen Gábor Alap, egy ismeretlen megoldva: 1,2 milliárd/2011 bejegyzéshez 7 hozzászólás

  1. Endre hozzászólása:

    Ha valaki veszi a fáradságot, és megnézi az Ergo által kiosztott szülőföldes pénzeket, azt fogja látni, hogy egy kiegyensúlyozott elosztás történt, miközben az átláthatóság is szempont volt. Nem tudom, ezután mennyi esély lesz hasonlóra.

    • Barbi hozzászólása:

      Igazad van. Olyan bájos az a “kiegyensúlyozottság” és “átláthatóság”, amivel az EMI-nek odarittyentettek Ergoék néhány ezer RON-t. Ennyit kell is áldozni a szélsőségekre, én is azt mondom. Én viszont remélem, hogy hasonló jókra nem kerítenek egyéb alkalmakat.

  2. bbb20 hozzászólása:

    ha valaki veszi a fáradságot és megnézi az Ergo által kiosztott pénzeket akkor egyértelmüen, úgy, hogy a vak is lássa, észreveszi azt, hogy abból csak azok kaptak akik demokrácia központokat müködtetnek, illetve bocsánat azok EMNT irodák, illetve nem… Mind1 a lényeg az, hogy szépen sunyiban kihirdették, úgy, hogy csak ők tudtak róla… A többiek tátottszájuak vagyunk és nem láttuk…

  3. kekec hozzászólása:

    Én nem értem, mi van. Az egyik oldal panaszkodik, hogy túl jobbos volt az eredmény, a jobbosak meg panaszkodnak, hogy túl balos lett az eredmény. Szerintem pontosan így lett kiegyensúlyozott az eredmény. Senki nincs teljesen megelégedve :-) Zseniális. Mindegyik pályázati eredmény ilyen kellene legyen. Javulna mindenütt a pályázatok minősége, mindenki jobban odatenné az agyát, hogy jobb projektekkel pályázzon, és így mindenki végső soron jól járna.

    Valószínűleg az ERGO ott tévedett, hogy akkor próbált egy kiegyensúlyozott pályázatot lebonyolítani, amikor annyira kiélezettek, sőt, kiéhezettek voltak a körülm;nyek, hogy esély nem volt egy kiegyensúlyozott dolgot megvalósítani.

    Mert amúgy minden tiszta volt: a kiírás, a pályázati űrlap technikája (más megoldást alkalmaztak, az Eurotrans Alapítvány szoftos megoldása is jó volt, ez a netes is, illetve mindkettőnek voltak apró hibái, de belefért), viszonylag kis összegű támogatásoknál komplexebb rendszert nem is érdemes csinálni, és így tovább.

    Mégis minden oldal az ERGO-ra mutogat, pedig mindenki tudja, hogy ez azért így még mindig tűrhető volt ahhoz képest, amire számítottak.

  4. Barbi hozzászólása:

    Figyu! Senki nem lehet annyira naiv, hogy a klientúraépítés és/vagy megtartás – itt éppen jobb oldali és egyáltalán nem titkolt, a lajstromból is visszaintegető – szándékát szóvá tegye. Ez evidencia. De azért még ennek is van (kellene legyen) egy határa. Ez a határ az EMI. Akinek el kell magyarázni azt, hogy miért, az nem is fogja soha megérteni.
    Nem vagyok érintett a magyar adófillér-osztogatásban. De azt kifejezetten szeretném, ha a most aktuális, narancsos “bankos” urak figyelembe vennék, hogy vannak azért határok. Még ebben is.

  5. admin hozzászólása:

    Hm, az 1.2 milliárd a nyilvános keret volt. Van ott még több is. Kiemelt célokra.

  6. admin hozzászólása:

    https://penzcsinalok.ro/farkas/?p=118
    A Bethlen Gábor Alap és Providentia KFT esete a támogatásokkal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.