2024. április 30. keddKatalin, Kitti
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Benéztem a központi KFC-be

közzétéve: 2012-10-11 15:24

Alapvetően azért, mert éhes voltam. De evés közben gondolkodtam ennek gazdasági kontextusán is.

Elégedetten jöttem ki, mert:

  • Ettem, és persze felmerül az egészségtelen gyorskajáldás étel egészségi kérdése, ez ebben a pillanatban nem érdekelt.
  • Bedugtam a konnektorba a telefonom, ami készült lemerülni. Félig feltöltöttem, tehát megoldottam ezt az aggodalmam is.
  • Volt WI-FI. Igaz, a szintén a téren lévő Ursus Söröző wireless-e is átcsapott idáig, és még volt más ingyenes hálózat is bőven, de a KFC figyel erre.
  • Bár csúcsidő volt, gyorsan ment a kiszolgálás, és kaptam szabad asztalt.

Elgondolkodtam azon, hogy mik lettek volna egy gyors étkezésre az alternatíváim. A minden második utcasarkon levő perecesek Kolozsváron mindig jó ajánlatot jelentenek, úgyhogy ha nem jutott volna eszembe, hogy van a központban egy KFC, a perec lett volna a megoldás.

Eszembe jutott a káposztás is, de gőzöm nincs, mi van vele. Eszembe jutott az Agapé vendéglő, de ott dugaszt biztos nem találtam volna, hiszen az asztalok nagyrészt a belső tér közepén vannak.

A Fő téri KFC nem fog bebukni, megtalálta a helyét a központi étkezés piacán, hétköznap. Valószínűleg nem megy veszteségbe. Hogy kitől vesz el klienseket, azt nem tudom. Engem ma csak egy perecestől csábított el ezzel valószínűleg egy 2 lejes forgalmat elvonva az illető kereskedőtől.

Lehetséges, belegondoltam volna abba is, hogy elmenjek a Lunch Boxig, ami a December 21 úton van, de ott ilyenkor úgy tudom, mindig nagy sort kell kiállni, hiszen csak egy kassza van. Úgyhogy lehet, hogy elvetettem volna az ötletet akkor is, ha nem lett volna KFC a központban. Tőlük kb. 15 lejt vont volna el ez az alternatív választás.

Az is igaz, nem olcsó a KFC, legalábbis nem egyes egyetemistának, és én sem jönnék be minden nap a központba a KFC-ben enni. De ma koradélután, tizenöt perces időre szabva egy elég jó alternatíva volt teljeskörű kiegészítő szolgáltatásokkal. És még ezt a kis anyagot is megírtam, a konnektornak és Wi-Fi-nek köszönhetően. Ti ma hol ettetek?

Egész érdekes lehet megnézni, kinek milyenek a déli étkezési preferenciái, kinek van lehetősége déli szünetet tartani, és mit tud a belváros, a központ környéke ajánlani a délben kiéhezett kolozsvári munkás és egyetemista számára.

Benéztem a központi KFC-be bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. nihil hozzászólása:

    a kozpontban dolgozom, minden nap szeretnek meleget enni, de a lehetosegek eleg korlatoltak.
    -lunchbox: ha az ember jol idozit nincs sor, ellenben a kaja jellegtelen, meg nem is tul olcso
    -agape: valamivel olcsobb es konnyeb sor nelkul meguszni, de a kaja hamar megunhato, valasztek szinte nincs is
    -culina nostra: mikor megnyilt meg jo ajanlatnak szamitott 15 lejert 4 fogas, de azota dragult is, meg csak akkor eri meg ha az ember mind a harom fogast megenne. plusz szornyen zsirosan foznek
    -rex: nem rossz, foleg aq spagettik, de eleg draga es szooooornyen lassu
    -memo 10: valamivel jobb a kaja mint a lunchboxban, de a sort egyszeruen nem lehet kibirni

    akit tud meg mast, folytassa :)

  2. NitRo hozzászólása:

    Én a központban lakom és dolgozom, otthon szoktam ebédelni, de mikor nincs rá lehetőségem, akkor kifutok a törökig, a konzervatórium közelébe vagy a pereceshez. Régebben a fornettit is nagyon csíptem, ma már kevésbé választom azt. Egy unokatesóm aki szintén a központban lakik a Karolina tér közelében levő “Cantina Primariei” nevű helyet szokta látogatni, a felhozatal ha jól tudom ugyanaz mint a Memo 10-ben. A Bulgakovban is jó szokott lenni a kaja azt mondják, illetve kicsit távolabb a Főtértől ott van a Heltai kocsma és vendéglő. Amíg a földrajz egyetemre jártam addig több kollégám is ott ebédelt. Ugyancsak kicsit távolabb ott van a Sétatér mellett az Euphoria Biergarten, ahol elég széles a választék, de az árak ott sem egyetemista zsebére szabottak.

  3. piszkosfred hozzászólása:

    otthonrol vitt meleg kaja, amit nehezen tud uberelni akarmelyik kajalda 😀
    (s ha mar osszehasonlitas: mennyit koltottel a kaefceben?)

  4. admin hozzászólása:

    a KFC levitte valamennyire az árakat, a normál ötös crispy menü “csak” 19 lej volt. De a napi 19 lej sok lenne.

  5. ember hozzászólása:

    a KFC sokmindent odafigyel, csak az a kérdés, hogy te mivel maradtal, azért, hogy ennyire odafigyeltel rájuk… mert gyanúsan reklamizu a szoveged, kedves cikkíró.

  6. Hegedus hozzászólása:

    Tudom, hogy az “utáljuk a multikat, mert a profiton kívül semmi nem érdekli őket” már lerágott csont, de ettől függetlenül, nem árt egy kis figyelmet fordítani a KFC környezetvédelmi “törekvéseire”, pontosabban azok hiányára: https://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/kfcs-secret-recipe-rainforest-destruction/blog/40585/

    Persze korgó gyomorral nehéz ilyesmin dilemmázni, de nálam ilyen szempontok is számítanak.

  7. admin hozzászólása:

    én csak szeretném, hogy a KFC engem szponzoráljon :)

  8. egyetemista hozzászólása:

    Én otthon készítek szendvicset…köztér van bőven, ahol el lehet fogyasztani és még hangulatos is.

  9. dick dale hozzászólása:

    gyorsan es viszonylag jot a culina nostraban szoktam kajalni, habar az egy hetkoznapi, de jo kaja. a kajatanyaban viszont finom dolgokat lehet elkapni.

  10. Anna hozzászólása:

    Kajatanya! Kajatanya! Kajatanya!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.