2024. május 3. péntekTímea, Irma
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

House-nak vége lesz

közzétéve: 2012-01-20 00:51

De ez hol kellene minket érdekeljen? Pénzcsináló téma?

Szerintem sok szempontból igen. House maga egy óriási pénzcsináló, bár csak egy fiktív karakter, 23 millió like-kal. House úgy old meg egy esetet, hogy nem találkozik a beteggel. Lehet-e így dolgozni? Lehet úgy megoldani problémát, hogy csak jeleket, mutatókat, diagnózist látunk? A gazdaság sem más, növekedés-csökkenési adatokra figyelünk, és abból mondjuk meg, hogyan halad a gazdaság, hogy hány megszűnt kisboltot, milyen növekedő benzinárat látunk. Adatokból ítélünk. S akkor House miért rosszabb?

House gyűlölhetően szerethető. Antiszociális, nem csapatjátékos, és közben rettentően az, a csapata nélkül senki. A hálátlan főnök, az antijátékos. Közben meg folyton játszik mindennel. A pácienssel is. House a meg nem értett zseni. Környezetét körökkel megelőzi, akár meg nem értett vezető is lehet.

House nyolcadik éve él. Milliókat, milliárdokat termelt. House Hugh Laurie. Vagy Hugh Laurie már House? Egy felvett szerep meghatározhat egy embert, vagy nem? Hugh Laurie nem akar többet House lenni, bebuktatja House-t. Nagyhatalma tündöklése és bukása, válság és változás. Lehet, Cuddy kezdte, Lisa Edelstein már tavaly nem írt alá.

De a pénzcsináláson túlmenően House fenomén. Mert House a sorozat, House a személy, House a feeling. Messze több, mint a szó értelme önmagában. Úgy van Facebook-csoportja (fictional character), 23.105.000 like-kal, hogy 2011. december 20-ig összesen 2 üzenet volt a falán (már akkor ennyi like-ja volt). Leo Messinek 29 millió, összehasonlításképpen. És az oldalon semmi kommersz, azt se tudni, ki csinálta, de valószínűleg nem a filmkészítő.

House tetteivel kapcsolatosan attitűdünk lehet. Gondolkodhatunk, a valós életben hol találkozunk ezzel. Látva a részeket csak kívánhatjuk, hogy itt is ilyen körülmények legyenek, és visszasírjuk Raed Arafatot, mert az ő kórházai olyan House-osak, Profik.

Tehát a nyolcadik szezon második fele jön. Az IMDB szerint még 14 rész van hátra ebből a szezonból és szerintem a teljes sorozatból is. Tippelni lehet, a végére mi lesz House-szal. Timó szerint House-t a forgatókönyvíró már csak kinyírhatja. Volt már szerelmes, minden őrültséget megcsinált, volt diliházban, volt pszichiátere (lehet, csak pszichológus volt), volt kapcsolatban, volt kalandja (olyan), volt börtönben is (kijött), már nincs más hátra.

Sokak szerint a nyolcadik szezon visszatér az első stílusához, amikor egy-egy résznek a megoldandó gordiuszi csomóján van a hangsúly, és nem a párhuzamos sztorikon. Ezzel egyetértek.

Marad 14 rész, utána House megszűnik, eltűnik. Vagy másképp nézve, mítosszá válik, a maga 23 millió rajongóbázisával. Tavasszal még „élőben” láthatjuk az új részeket, utána csak a REPLAY marad, valószínűleg sokáig, és ezáltal még sok pénzt csinál.

Attila szerint House nem létezne, ha nem lenne valaki, aki szereti. Csupasz lenne, és nem létezne modell arra, hogy mi is szeressük. Következő rész január 23-án éjjel, kedden már mi is nézhetjük.

House-nak vége lesz. Kevernie kellett volna Cuddy-val, vagy ezzel elrontotta? Megtörténhet, hogy a tudatalattija összerak egy megoldást, és ebből tudja, Amber a buszon volt, ő az ismeretlen, és halálán van? Le kellett volna vegye a DNS-mintát a szülők műanyagpoharáról, hogy kiderüljön, nem ők az igazi szülők? Csak azoknak mond valamit, akik végignézték, de sokan kíváncsiak vagyunk és maradunk, pedig csak egy fikció. Hozzunk létre facebook-csoportot.

 

House-nak vége lesz bejegyzéshez 1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.