2024. április 28. vasárnapValéria
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

A kastély esete a helyi közösséggel

közzétéve: 2011-10-19 23:52

Ki merem jelenteni: bárki bármit hall erdélyi kastélyról, felkapja a fejét. Valamit gondol róla, asszociál, nem hagyja hidegen. Legtöbben nosztalgiáznak. Ezen túlmutatóan azonban a további lépésekkel van baj. Az érintettek köre nagy, szakmai grémiumok kapcsolódnak hozzájuk, a kulturális örökség, restaurálás kérdése, műemlékvédelem, építészet közös kérdése. Ingatlanberuházók foglalkoznak vele, befektetőket érdekel.

Magyar kérdés, román kérdés

Inkább köthető a magyar közösséghez, hiszen Erdély nemessége többnyire magyar volt, esetleg szász. Viszont mára nem lehet és nem érdemes igazából bármelyik nemzethez kötni. Úgy látom, sokkal inkább 600 helységet és 16 megyét érintő regionális kérdésről van szó. Épületekről, ezeket körbevevő magánterületekről, amelyeknek viszont valamilyen formában kötődnie kell környezetéhez is, igazodnia ennek valóságához.

Szervezzünk pénzt kastélyra

Van honnan erőforrásokat mozgósítani. Több helyen is befektetők érdeklődnek, emellett hamarosan érkezik az újabb uniós pénzcsomag, abból is lehet kastélyra fordítani alapokat, amennyiben bekerülnek a támogatandó prioritások közé. És mindemellett az, hogy mindenki felfigyel a kastélytémára, pénzzé is konvertálható, közösségi adományszervezés révén.

De nem mindegy, milyen célból szerzünk pénzt rá

Egyrészt, bármely kastélyba ölne bele bárki pénzt, már a restaurálás-fejlesztés elején tudni kell, mi történik, másnap, miután puccba tették az épületet és környezetét. Miből jön ki a gáz-, villanyszámla, ki fizeti a gondnokot, kertészt, vagy szükség szerint a többi alkalmazottat, hiszen üresen nem állhat.

Véleményem szerint nagyon fontos szempont a településé is, vagyis az, hogy miként segít a helyi közösségen is helyrehozott kastély, kúria. Már az is eredmény, ha helyi adót fizet, mert aktivitása van, netán nyitott a helyi lakosok előtt is, fogadni képes esetleg az odatévedt turistát is, amelyik nem máshol, hanem éppen a településen száll meg, étkezik. Vagyis pénzt hagy ott.

És nem mindegy, mikorra szerezzük meg.

Egyáltalán nem biztos, hogy azonnal lenne szükség forrásokra. Hiszen ha hirtelen mondjuk 100 millió euró rendelkezésre állna, ma még nem tudnánk, mire fordítsuk inkább. Soknak sok lenne, de nem elég. Így szükség lenne arra az ütemtervre és tisztánlátásra, amely alapján először eldöntjük, mivel kezdjük, mivel folytassuk.

Nem lehet egy kastély helyzetét sem rövidtávon kezelni. A Transylvania Trust-osok Bonchidán több mint öt éve dolgoznak, még legalább tíz hátra van, hogy elérjék céljukat. Nemcsak azért, mert valóban sok forrás szükséges akár egy, nemhogy az összes helyrehozására és fenntartható működtetésére, hanem azért is, mert egy tudatos tervezés, majd ennek végrehajtása időt igényel. Úgy látom, bár mindegyik kastély kérdése több szempontból nézve is sajátos, olyan horizontális elemeket is tartalmaz, amelyek mentén egyként lehet kezelni a 600 épület és környezete kérdését. Ezek mentén pedig könnyebben lehet forrást is szervezni, könnyebben lehet lobbizni értük, könnyebben támaszthatók alá kormányzati szintű programok, beavatkozások

Fenntartható egy kastély?

Fenntartható lehet. De az nem fog működni, ha minden kastélyban szálloda vagy konferenciaközpont kerül kialakításra. Nem lesz elég turista, nem lesz elég konferencia, nem lesz elég fizetőképesség. Másrészt bármennyire fájdalmas, de egyesek annyira rossz állapotban vannak, hogy nem a restaurálás, hanem az adott állapot valamilyen rögzítése szükséges, és a romok által is erősített emlékezés lehet a fenntarthatóság fő tárgya. Látnivaló, de nem események, gazdasági tevékenységek helyszíne. Ez esetben viszont a környező terület fenntartható hasznosítása külön kérdésként is kezelhető, figyelembe véve a kastély örökségét.

Bár adott esetben működik, sokszor a gazdasági szempont mellé indokolt a társadalmi valósághoz is alkalmazkodni. Ha a közösség érdekelt abban, hogy a kastély ellássa azt a funkciót, amit kiszemeltek neki, akkor hozzátesz saját erőforrást is.

Magánkérdés és helyi közösségi kérdés

A kastély magántulajdon, így teljesen logikus, hogy az utolsó szó mindig a tulajdonosé. Ha állami, ha már visszaszolgáltatott magánkézbe levő, ha nemrég vásárlás útján tulajdonost váltott épületről van szó, akkor is. De, mint minden más, a település területén levő objektum esetében, nem mindegy, hogyan viszonyul a kastély a településhez, hogyan tudja a település bekapcsolni a kastélyt mindennapjaiba, fejlesztésébe. Az EU arra készül, hogy 2020-ig minden településtől leader-típusú fejlesztési terveket kérjen, EU-s pénz peddig csak arra lesz lehívható, ami szerepel a helyi fejlesztési stratégiában. Ha nem lesz benne a kastély, akkor ennek fejlesztése sem lesz lehetséges uniós pénzből.

Webkastély

 

Élj a kastéllyal

Élj a kastéllyal

Azt hiszem itt az idő, hogy azt lássuk, hogyan látják a helyiek a szomszédságukban levő épületet, kertet, magánterületet. És hogyan tudnak a kastélyból, kúriából közösségi ügyet is csinálni, nyerni belőle. Talán a leghitelesebb információkat fogjuk kapni arról, hogy mit lehet tenni a helyi kastéllyal, kúriával tenni, amennyiben most még nem önellátó.

Úgyhogy, helyi közösségszervezők, versenyre fel. Minden településen ott vagytok, tudom.

A kastély esete a helyi közösséggel bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. ojbitt hozzászólása:

    Becsuszott a Webkastely ele egy ilyen: “– ezt a mondatot nem ertem”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.