2024. április 28. vasárnapValéria
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Bethlen Gábor Alap. Most már nyikorog

közzétéve: 2011-10-03 20:41

Bár eddig úgy tűnt, az induló késést leszámítva simán ment, most már időnként nyikorogni kezd egy alkatrész, valahol plusz hang jelenik meg, vegyes, esetleg egymást ellentmondó jelzések érkeznek a szenzoroktól. Ezek a szokásos jelei egy rendszer hibás működésének. Valahogy így van a Bethlen Gábor Alappal is, bár korábban arról írtam, hogy az alap kezdeti története alapvetően nem rossz. Most kételkedem.

A szenzorok

A bankszámla. Konkrétan a forint vagy eurószámla üres. Október 3-a van, de csak annyi információnk van, hogy az utalások elkezdődtek. Régebb a támogatások nagyrésze júliusban használható volt.

A hiánypótlás. Túl sok érkezik, időnként sajnos banális, az itthoni pályázó nem érti. A Providentia KFT-n keresztül például nemrég olyan jellegű hiánypótlást kértek, ami abból adódik, hogy a Providentia által megadott, illetve a BGA által megadott banki inkasszós saját felelősségű nyilatkozat között némi eltérés van. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a Providentia KFT által lebonyolított kisösszegű pályázatok esetében szintén a BGA a szerződést megkötő támogató.

Az ellentétes információk. Íme egy alábbi:

A. verzió

Futamidő módosítás!!!

2011-09-19 11:11
Értesítjük  a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Magyar Kultúráért és Oktatásért nyílt pályázati felhívása 1. (nyári)  körének támogatottjait, hogy az Alap Bizottsága a 22/2011(IX.8.) sz. határozat értelmében a pályázat futamidejét 2011. november 15-ig, elszámolási határidejét pedig 2011. december 15-ig  meghosszabbította.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy pályázatok futamidejének meghosszabbítása valamennyi 1. (nyári) körös támogatott pályázat esetében automatikus, írásban benyújtott kérelmezés nem szükséges.

Emellett kérjük a pályázókat, hogy módosított határidők lehetőségével csak indokolt esetben éljenek és elszámolásaikat mielőbb küldjék meg az Alapkezelő számára!

B. verzió

Idézek egy levélből is, ami szeptember 29-i keltezésű:

“Amennyiben az Önök projektjének megvalósulása nem zárult le, kérjük, hogy a megvalósítás végső időpontját – a fent megjelölt határidők figyelembe vételével – a Támogatási Szerződés 7. számú mellékletével módosítsák. Az elszámolási határidő módosítás regisztrálása érdekében – jelen levelünkhöz mellékelt – 7. számú mellékletét postafordultával az alábbi címre visszaküldeni szíveskedjenek:”

Más jelek: a banki inkasszó körüli kavarodás szintén nem a hatékony lebonyolítás ügyét segíti. Mint kiderült, a 750.000 forint fölötti összegeket nem tudják utalni, mert nem találnak jogi megoldást arra, hogy a román bankok nem adnak banki inkasszós papírt.

Most a Bethlen Gábor Alap Igazgatósága költözik. Én ezekben a napokban nem költöznék. Megpróbálnám megoldani a gondokat először. Sajnos azt nem tudom eldönteni, hogy azért húzódik a folyósítás, mert egyszerűen nyikorog a rendszer, vagy azért, mert nincs pénz. De ezt már csak a válság-paranoiám mondja bennem.

Sokszor nem értik a támogatók, a civil szférának (főleg az utóbbi években), mennyire, de mennyire fontosak ezek a támogatások, kiváltképp ezek rendszeressége, kiszámíthatósága.

Remélem, a gond csak átmeneti.

Bethlen Gábor Alap. Most már nyikorog bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Veress Emoke hozzászólása:

    Sokan még a bankkártyát se vehették át mert egy más városba küldték…..én például Kézdivásárhely helyett Segesvárra kaptam a bankkártyát és még kell 2 hetet várjak amig átküldik mert nagyon sok kártya van ami elbarangolt egyik városból a másikba…:(

  2. admin hozzászólása:

    Én csak a pályázati támogatásról tudok írni. Azt pontosan nem tudom, az oktatás-nevelési támogatás hogy áll. Hallottam róla ezt-azt, de nem tudok érdemben hozzászólni. Bejegyzésem kifejezetten a civil szervezeteknek szóló pályázati rendszerről szól. Erre van kollegáimnak érdemi rálátása.

  3. droxin hozzászólása:

    nem értem a szkepticizmusodat, most indult nagy csinadrattával a Mikó Imre -terv, az a nemzeti összefogást és összetartozást és felemelkedést és kiterjesztést és beterjesztést szolgálja!! akkor mi a baj??apparátus már van, titkárnők már vannak, demokrácia /központosítva/már van, úgyhogy jó román szokás szerint megy minden a maga útján!!!

  4. Felháborodott hozzászólása:

    Nekünk tegnap azt válaszolták, hogy csak 1 hónapig maradhatnak az új helyen. Ha hazudoznak, miért néznek ilyen hülyének minket? Ha nem lódítanak (haha), akkor meg a felsőbb szintek védelmében tehetik, hogy minél később derüljenek ki a mismásolt dolgok?
    Nem értem a civil szervezetek nagy hallgatását. Hát senkinek sem kell az a pénz annyira, hogy rájuk borítsa a virtuális asztalt?

  5. kinga hozzászólása:

    dec 18 a határido reg többször is lejárt s a pénz sehol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.