2024. május 2. csütörtökZsigmond
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Diósi László blogja
  • Bank szektor
  • OTP Románia
  • Vezérigazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

22

közzétéve: 2011-07-29 08:24

A sajtóban hagyományosan komoly visszhangot kapott a 22. tusványosi rendezvény, és ugyanígy hagyományosan szinte csak a politikai vonatkozások kerültek megemlítésre.

Pedig Tusványosnak csak egy rétege a politika, és a többi réteg is legalább olyan fontos, pláne a résztvevők számára. A rendezvény így lesz számunkra szabadegyetem, Sziget, találkahely, szociológiai és kultúrális műhely, gasztronómiai és zenei stílusok, civil és állami szervezetek találkozó pontja: szinte leírhatatlanul komplex buli. Illetve pontosan leírható egyetlen szóval: Tusványos.

Itt mifelénk az anyatermészetnek van stílusa, ezt rendszeresen megtapasztalhatjuk a saját bőrünkön. Épp csak kezdtem kiheverni a csíksomlyói búcsúban megélt idei ronggyá ázást (érthetetlen, miért nem vittem sem esőkabátot, sem esernyőt, mikor tudtam: a reggeli csalóka kék ég ellenére úgyis jön majd a megváltó hidegzuhany, mint eddig minden évben).

Mikor Tusnádfürdő irányába 38 fokban és napsütésben elhagytam Bukarestet, még nem úgy tűnt, hogy életem egyik legnagyobb esőjében fogok hamarosan ismét bőrig ázni, miután szinte GPS alapján kellett levezetnem az utolsó száz kilómétert, mert annyira nulla volt a látótávolság.

A bőrig ázást, immár  a harmadik lélekmelegítő pálinkát kortyolgatva mindenesetre jó jelnek vettem, reméltem ez ugyanúgy áldást fog jelenteni Tusványosra, mint a búcsúban.

Nem csalatkoztam. Nem tudom, mások hogy vannak vele, de számomra eddig ez volt a legjobb hangulatú és legnagyobb választékot kínáló összejövetel, ahol mindenki megkaphatta a kedve szerint valókat, lett légyen szó zenéről, szórakozásról, gazdaságról, társadalomról, politikáról, kürtősről (Attila, mondtam, hogy nem kérek, de ha már ott van, ugye… J ), sörről, pálinkáról, borról, sportról vagy bármely szintű oktatásról.

Külön tetszett, hogy valóságos reklámháború bontakozott ki a helyszínek között. Nálam az abszolút győztesek azok a sátrak voltak, ahol előadást ÉS ingyen sört lehetett kapni, illetve ahol fényképes erdélyi utibeszámolót láttam – ki tud az ilyen invitálásoknak ellenállni?

Jó, beszéljünk a gazdaságról is egy picit. Ebből a szempontból is az egyik  legfontosabb dolog egymás megismerése és megértése, anélkül nehéz az együttműködés és az összenövés. Kerekasztaltól sörsátorig, pódiumtól bográcsig jelentős mennyiségű egyeztetésben és (egyre alaposabb) megismerésben és megértésben volt részünk. A gazdasági szereplők felelősségvállalása visszaköszönt szponzorizációk formájában is; a közmondásos gazdasági nehézségek ellenére soha ennyi támogatója még nem volt ennek az eseménynek.

Tehát foglaljuk össze képekben:

Mindenkit szívesen fogadtak

 

 

Égi áldásban,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és sárban nem volt hiány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kisütött a nap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sok támogató logója betöltötte a falakat

 

 

 

 

 

 

 

 

Jól éreztük magunkat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De azért nem árt vigyázni !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.