2021. június 21. hétfõAlajos
EUR = 4.9250 RON
USD = 4.1340 RON
HUF = 1.3889 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,6%
BET = 11,608.18(-0.42%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Te is ezernyi lehetőséget látsz egy romos épületben? Jelentkezz a Formula táborba!

közzétéve: 2016-06-01 16:40

5801

Fiatal közgazdászok, szociológusok, antropológusok, építészek, régészek, designerek, urbanisták, kommunikációsok, tájépítészek, kertészek, biológusok, formatervezők, grafikusok, informatikusok, kulturális menedzserek, médiaművészek, mérnökök, vállalkozók jelentkezését várják a FORMULA táborba, amelyre 2016. június 20–26. között kerül sor a gyalui Rákóczy-Bánffy kastélyban és a hidegszamosi ifjúsági táborban.

A PONT Csoport által szervezett hat napos tábor célja, hogy összehozzák a különböző területeken tanuló és dolgozó fiatal szakembereket. Cél, hogy együtt gondolkodjanak, számtalan nézőpontból világítsanak rá egy-egy problémára; készségeiket, szerteágazó tudásukat kamatoztassák, és megtanulják ötleteiket innovatív és hatékony megoldássá, szolgáltatássá formálni. A különböző szakterületek nézőpontjainak és módszertanának ütköztetésével és integrálásával a holisztikus tervezés módszere segítségével a résztvevők a táborban kreatív, innovatív megoldásokat, stratégiákat dolgoznak majd ki.

Az idei FORMULA tábor műhelyfoglalkozásai a gyalui Bánffy-Rákóczi kastély felújításának lehetőségei és jövőbeli funkciójának központi témakörére épülnek.

A közös ötletelést, az interdiszciplináris javaslatok kidolgozását hat magyarországi szakértő irányítja: Dedushkov Maxim designer, a Dedushkov.com ügyvezető igazgatója, Smiló Dávid építész, kritikus, a paradigma:ariadné alapítója, Koltai Tomi biológus, a Gourmet Garden Kft. társalapítója, Pais Panni designer, a Cellux Csoport alapítója, Szabó Márton a Mito stratégiai tanácsadója, a Koin alapítója és Mata Juli designer, felfedező, Lab Coop parnere.

csopi

A táborban való részvétel ingyenes, viszont csak 40 résztvevőt tudnak fogadni, akik számára a szakmai programokon kívül szállást, napi 3 étkezést és a Kolozsvár – Gyalu útvonalon szállítást biztosítanak.

Jelentkezni egy rövid bemutatkozó levéllel a www.kplusz.ro weboldalon lehet, amelynek tartalmaznia kell a jelentkező szakmai hátteréről és részvételi szándékáról fontosabb információkat. Jelentkezési határidő: 2016. június 12., vasárnap este 21 óra. Visszaigazolás: 2016. június 13.

A rendezvény partnere a Traditio Transylvania Alapítvány.

További részletek a táborról a www.kplusz.ro és a www.kreativkolozsvar.ro weboldalakon, illetve a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalán érhetőek el.

A tábor a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban. A program kiemelt szakmai partnerei a Design Terminal, az Erdélyi Múzeum Egyesület, az Igen, tessék! – Da, poftiți! Egyesület, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvár 2015 Egyesület, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, a Mathias Corvinus Collegium és a Sapientia EMTE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.