2024. április 27. szombatZita, Mariann
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Egy csókküldő okostelefon-alkalmazás hatása a reklám jövőjére

, , , , , ,

közzétéve: 2013-06-12 18:55

Okostelefonok területén nagyon gyorsan fejlődünk. Az sem titok, hogy nagyszerű lehetőségeket hordoz magában ez a technológia, ezért nem is csoda, hogy egyre inkább életünk részévé válnak különféle okostelefon-alkalmazások.

A híres márkák is elég ügyesen rástartoltak az alkalmazásokban rejlő lehetőségek kihasználására. Minden nap legalább 10 bejegyzést lehetne írni az újonnan megjelenő olyan alkalmazásokról, melyek mögött különféle márkák állnak, most viszont mégis kiemelek egyet, mert (1) épp ma jelent meg és mert (2) bizonyos értelemben trendet teremt.

A Burberry ruhamárka a Google Art Copy & Code kezdeményezésének keretén belül egy olyan kísérleti jellegű reklámformát hozott létre, mely előrejelzi azt, amivel a jövő kecsegtet ezen a területen.

Az alkalmazás segitségével csókot lehet küldeni. Egészen konkrétan meg kell csókolnod az érintőképernyőt és azt lehet elküldeni valakinek. (Ha van webkamerád, de nincs érintőképernyőd, akkor azzal is ki lehet próbálni.)

Ne akarom szaporítani a szót, a dolog valahogy így működik:

A csók a csatolt üzenettel emailben vagy Google Plus-on ér célba, majd természetesen lehet rá válaszolni ugyancsak egy csókkal egybekötött szívküldivel. Ezt a digitális csókküldési módot talán jobban asszimilálja a piac, mint ezt.

A Burberry egyébként nem kezdő az innovatív reklámszemlélet területén, pl. 3D-s esőt fakasztott Tajpejben, vagy okos testreszabási opciót vezetett be a vásárlói számára okostelefonon keresztül.

A Google nemcsak a Burberryvel partnerkedik, hogy az márkája történetét új, innovatív módokon elmesélhesse, hanem egyéb híres márkákkal is.

Érdemes lesz követni a fejleményeket ezen a területen, mert a szemünk előtt alakul át a digitális reklám világa.

Comments