2024. március 29. péntekAuguszta
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Egyetemisták és teljes munkaidőben dolgozók is jelentkezhetnek a Kreatív Kolozsvár vállalkozásgyorsító programjára

közzétéve: 2016-09-22 10:48

Mivel sokan jelezték részvételi szándékukat, és azt is, hogy nehézséget okoz 5 napon keresztül folyamatosan jelen lenni a programon munkahely mellett, a Speed 5 program szervezői átalakították a programot. Következésképpen az első két szuperinteznív nap után testre szabott, egyéni órarendet állítanak fel a résztvevő csapatok számára a naponkénti személyes konzultációra. Továbbá egyetemi hallgatóknak is lehetőséget biztosítanak a részvételre!

580felső

A Speed5 egy ingyenes, szuperintenzív vállalkozásfejlesztő program, amelyre a Kreatív Kolozsvár szervezésében kerül sor 2016. október 3–8. között a kolozsvári Minerva Házban (Jókai/Napoca utca 16 sz.). Az egyhetes képzés segítségével a fiatal vállalkozások hónapokat nyerhetnek a piacra lépes folyamatában. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet szelekció követ. Jelentkezni a www.kplusz.ro weboldalon lehet 2016. szeptember 25., éjfélig.

A már meglévő vállalkozások számára a szelekciós kritériumok nem változtak, alább olvashatóak. Az egyetemisták esetében olyan hallgatók jelentkezését várják, akik szeretnék a jövőben elindítani saját vállalkozásukat, és stratégiai valamint üzleti tanácsadásra van szükségük. Ők az első két nap megfigyelőként vehetnek részt a programon, és tanulhatnak a már működő vállalkozásoktól korai fázisú stratégiaalkotást. A harmadik naptól, október 5-étől kezdődően pedig – amikor a már meglévő vállalkozással rendelkezők kiscsoportos munkát végeznek – a mentorok az egyetemi hallgatók és ötletelők számára külön munkamenettel, szimulációs technikával biztosítják a tréning folytatását.

A probléma

Amikor egy vállalkozás elindul, gyakran hónapokkal több idő és kétszer-háromszor annyi pénz kell a piacra lépésig, mint amennyire az alapítók (és a befektetők) számítottak. Ugyan vannak módszerek arra, hogy hogyan lehetne sokkal gyorsabban és hatékonyabban haladni, a csapatok általában nem vezetik végig következetesen ezeket. Sem a siker lehetősége, sem az esetleg szükséges irányváltoztatás nem derül ki időben, így lassan elfogy a pénz és a lendület.

A megoldás

Több olyan kockázati tényező is van, amelyeket előzetesen fel lehet mérni, és célzott kezelésükre van lehetőség. Ezek a tényezők egyrészt a csapatban, másrészt az üzletfejlesztési folyamatban rejtőznek. A Speed5 folyamata ezekre a kihívásokra kínál megoldást. A Speed5 a Google Ventures intenzív üzletfejlesztési módszertanára támaszkodik, illetve a Megoldás.Most és a Startupcoaching tapasztalatait hasznosítva fejlesztették ki. A “hagyományos” konzultációs és tréninges módszertanokhoz képest, melyek jellemzően több kisebb egységre bomlanak és hónapokig is elhúzódhatnak, a Speed5 egy 5+1 napos program, ahol fókuszvesztés nélkül, stratégiai döntések sorozatán, valós piaci visszajelzéssel támogatott üzletfejlesztési folyamaton vezetik végig a startupot.

Kiknek ajánlják?

  • akiknek már van vállalkozásuk, vagy legalább fél éve dolgoznak a vállalkozási ötleten, terméken, szolgáltatáson;
  • akiknek már van egy 2-3 fős alapítói csapatuk, és legalább ketten részt tudnak venni a programon;
  • akik már piacon vannak, vagy 1-6 hónapon belül piacra akarnak lépni, és ezt nagyon komolyan gondolják;
  • akik 3-12 hónapon belül esetleg befektetést is be akarnak vonni;
  • akik szeretnének 5+1 nap alatt máskor hónapokig tartó gondolkodási folyamaton végighaladni, és erre rá is szánnák ezt a nagyon fókuszált hetet.

Kiknek nem ajánlják?

  • akik már több mint 1 éve dolgoznak az ötleten, de még nincs csapatuk;
  • akik sosem beszéltek egy potenciális ügyfelükkel sem;
  • akik szerint nekik már csak pénz kellene.

A Speed5-ot Molnár Attila szervezetpszichológus és Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó vezetik. Attila 12 év szervezetfejlesztési és coaching tapasztalattal rendelkezik, ügyfelei között startupok és startupokat inkubáló vállalatok is vannak, illetve saját technológiai vállalkozásokon is dolgozik. Ágnes innovációs ügynökséget vezetett évekig, ezután pedig saját startupjai mellett más vállalkozások üzleti stratégiáját segíti, illetve vezetőfejlesztéssel foglalkozik. 10 év alatt a magyar startup közösség egyik legismertebb tanácsadója lett.

A Megoldás.Most-ról: Mára 600-nál is több üzleti ötlettel, projekttel, céggel találkoztak – kicsivel, naggyal, többezer főssel, és még csak papíron sem létezővel. Büszkék arra, hogy tőlük indult többek között a Momentum.ai (korábbi Brandvee), ügyfeleik között volt Laborom.org csapata, a Rukkola (jelenleg a Publio része) és a Ziteboard is.

A Kreatív Kolozsvárról: Több mint egy éve foglalkoznak a kolozsvári magyar fiatal vállalkozók készségeinek fejlesztésével. A program keretén belül vállalkozásfejlesztői workshopokat, táborokat és networking eseményeket szerveznek, melyeken eddig több mint 400 fiatal vett részt. A Speed5 programmal egy következő szinten szeretnénk segíteni a fiatal vállalkozóknak: kezdő vállalkozásokat készítenek elő tőkebevonásra, illetve befektetőket találkoztatnak a fiatal vállalkozókkal.

Bővebb információ: a www.kplusz.ro weboldalon és a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalán.
A Speed5-ot az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatja.

A Speed5 a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.