2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Tehetségmarketing – érdemes befektetni a tehetséggondozásba

közzétéve: 2016-06-22 17:51

Lehet-e a tehetséggondozás a marketingstratégia része? Vagy inkább legyen-e? Többek között ezekre a kérdésekre is keresték a választ június 21-én, kedden, Kolozsváron a Tehetségmarketing konferencián, amelyet a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum szervezett az Országos Magyar Diákszövetséggel partnerségben.

A K Plusz integrált tehetséggondozó projekt keretében megvalósult eseményen egyetemi oktatók, vállalkozások és diákszervezetek képviselőivel elemezték a lehetőségeket. Az előadások első részében a vállalkozások szemszögéből világítottak rá a kérdéskörre.

Zsigmond Imola, az Accenture kolozsvári IT cég humánerőforrás menedzsere szerint fontos a cégen belüli tehetséggondozás. Számos fiatal dolgozik a kolozsvári cégnél és a HR kiemelt feladatként kezeli, hogy minden emberüket a legmegfelelőbb helyen foglalkoztassák. Különböző személyiségi és szakmai fejlődési lehetőséget biztosítsanak annak érdekében, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat.

11

Kandó Norbert, az Codespring mentor programját mutatta be. A programban már több mint 80 fiatal vett részt, akiket az egyetemi oktatás kiegészítéseként gyakorlati képzéseken fejlesztenek, illetve konkrét projektek kidolgozásával bíznak meg. “A FestivApp az egyik legismertebb projektünk, amit a mentor program keretében valósult meg. Ezzel az applikációval nem csak a programban részt vevő fiatalok fejlődtek, de sikerült a vállalat népszerűsítése, ismertebbé tétele is” – mondta el Kandó, aki mentorként vesz részt a cég tehetséggondozó programjában.

A konferencia második részében Szénás Szabolcs, az Országos Magyar Diákszövetség elnöke a diákszervezetek szemszögéből mutatta be a tehetségtámogatás helyzetét. Az OMDSZ és tagszervezetei egyik legfontosabb projektje a tudományos diákköri konferenciák szervezése, de emellett sok olyan készségeket fejlesztő tevékenységgel is segítik a diákokat, amelyek a későbbiekben a munkavállalásban is nagyon sokat segítenek. Szénás szerint a tehetségbe fektetetni a diáknak és a vállalatnak is kölcsönösen kifizetődő.

A harmadik részben az egyetemek, mint a tehetséggondozásban szintén érdekelt felek tapasztalatait mutatták be. Seer László, marketing szakember szerint fontos, hogy a tehetséget mindhárom oldalról, a diákok, az egyetem és a vállalkozások nézőpontjából is definiáljuk. “Meg kell teremteni egy közeget a rendszeres networking lehetőségére az egyetemek, a diákszervezetek és a vállalatok számára, ezáltal elősegítve a folyamatos kommunikációt és igényfelmérést, egyeztetést” – összegzett a BBTE oktatója.

22
Györfy Lehel, a Gazdasági Tanácsadó Klub koordinátora a Seer László által felvetett megoldási lehetőségre egy részleges, de működő programot mutatott be: a GTK szakkollégiumát. “A szakkollégiumok nagyon jó lehetőséget teremtenek a diákok, az egyetem és a vállalkozások közötti kommunikációra, ugyanakkor valós gyakorlati és szakmai tudást is biztosítanak” – mutatott rá a BBTE Gazdálkodástudományi Karának oktatója.

33
“Az eseményt vitaindítókén, amolyan pilóta projektként indítottuk el. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen kapcsolat létezik a tehetséggondozásban érdekelt felek között. A konferencia rámutatott, hogy szükség van az ehhez hasonló rendezvényekre, meg kell teremteni azokat a fórumokat, ahol találkozhatnak és információt cserélhetnek az érintettek. Sikeresen zártuk az eseményt és bízunk abban, hogy a következőkben a második kiadásra is sort keríthetünk, hiszen igény van rá” – összegezett Antal Géza, KIFOR elnök. (közlemény)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.