2024. március 29. péntekAuguszta
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Nyílt napra hívja a fiatalokat a K Plusz és a Kreatív Kolozsvár

közzétéve: 2016-06-09 17:40

talent

A K Plusz és a Kreatív Kolozsvár programok nyílt napjaira hív minden kolozsvári fiatalt a PONT Csoport 2016. június 17-én és 18-án a K+ közösségi térbe, illetve a Tranzit Ház udvarára. Tehetség, kreativitás, Best of ETDK lesz a rendezvény középpontjában pénteken, szombaton pedig szakmai előadások, illetve kötetlen szabadtéri ismerkedés, közös vacsora a Kolozsvár Sosem Alszik programkavalkádja közepette.

A nyílt napok elsődleges célja az, hogy találkozási lehetőséget biztosítson annak a majd’ 400 fiatalnak, akik a K Plusz és a Kreatív Kolozsvár valamely programján részt vettek. A program koordinátorai fontosnak érzik, hogy a különböző workshopokon, tréningeken, fesztiválokon, tudományos konferenciákon részt vevő fiatalok egymással is találkozhassanak, hiszen közös érdeklődésük mellett számtalan hasznos tapasztalatot is átadhatnak egymásnak.

Várják továbbá azokat is, akik ezután szeretnének bekapcsolódni a tehetséggondozó programba, vagy akik eddig csak figyelemmel követték a program eseményeit. A szabadtéri előadásokkal, kézműves termékbemutatóval és interaktív ütőhangszerkoncerttel színesített „Tehetségnap” minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes.

PROGRAM

MUTASD A TEHETSÉGET

Péntek, június 17. – K+ közösségi tér (Memorandumului/Unió u., 3 sz.)
16:00 #NYITUNK
K+ minikiállítás, bemutatófilmek tehetséges fiatalokról
A K+ program fotókban és infografikában
17:00 #BESTOFETDK
Válogatás az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia legizgalmasabb előadásaiból.

BESZÉLJ A TEHETSÉGRŐL

Szombat, június 18. – K+ közösségi tér (Memorandumului/Unió u., 3 sz.)
10:00 #CÉGPÉNZ
Kerekasztalbeszélgetés fiatal vállalkozók rendelkezésére álló forrásokról: Új Nemzedék Központ, Goodwill Consulting, Regioconsult, Romániai Vállalkozások Egyesülete, OTP Consulting, PONT Csoport
12:00 #EGYÜTTVANKEDVÜNK
Tehetség, kreativitás és innováció: Nagyvárad coworking iroda, Székelyföld Design bank, Impact HUB Kolozsvár, K Plusz, Új Nemzedék Központ

Szombat, június 18.
Délutáni szabadtéri program a Tranzit Házban (Gheorghe Barițiu/Malom u., 16. sz.)
17:00 #INSTALL
Érkezés, regisztráció, kézművesek, formatervezők, designerek termékeinek készítése és bemutatója (folyamatos), Dj és Vj bemutató
18:00 #ELFELEJTETTJELSZÓ
Hild Imre Global Platforms: „Az elfelejtett jelszó” – mindent egy vállalkozás indításáról, amit még nem mondtak el neked.
19:30 #TALENTWORLD
A Bridge Budapest ösztöndíjasainak élménybeszámolója:
• Benyák Dóra, NNG – Japán, India
• Demarcsek György, Ustream – San Francisco
• Puskás Brigitta, Prezi – San Francisco
21:00 #CSABCSI
Cserey Csaba interaktív ütőhangszer-koncertje
22:00 #FEELFREE
Ismerkedés, kapcsolatépítés, bogrács, büfé.


További részletek a nyílt napokról a www.kplusz.ro és a www.kreativkolozsvar.ro weboldalakon, illetve a K Plusz Facebook oldalán érhetőek el.

 

A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban. A program kiemelt szakmai partnerei a Design Terminal, az Erdélyi Múzeum Egyesület, az Igen, tessék! – Da, poftiți! Egyesület, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvár 2015 Egyesület, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, a Mathias Corvinus Collegium és a Sapientia EMTE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.