2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Gazdaság és járványhatás – Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estet tartanak

közzétéve: 2020-05-12 11:37

Több mint két hónap telt el azóta, hogy Romániában megállapították az első koronavírusos esetet, és az azt követő hetekben az életünk teljesen a feje tetejére állt. A gazdaságra természetesen komoly hatással volt a szükségállapot bevezetése és a különböző állami beavatkozások, rendelkezések. 

Rendhagyó Kreatív Kolozsvár estünkön Bálint Csaba, Csala Dénes és Nagy Bálint Zsolt, a COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor társkezdeményezői és –működtetői válaszolnak a Kreatív Kolozsvár közösségének kérdéseire. A kutatókkal élő videóban beszélgetünk szerdán, május 13-án 19 órától a Kreatív Kolozsvár Facebookján, a beszélgetést Farkas András moderálja. 

Az előzetes kérdéseket a Facebook-eseményben, hozzászólásokban, üzenetben vagy e-mailben (kreativkolozsvar@gmail.com) várjuk a beszélgetés kezdetéig. Az élő közvetítés közben is be lehet kapcsolódni, kommentben kérdéseket feltenni.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának projektje tényeket és előrejelzéseket közöl a járvány hatásáról a romániai gazdaságra, naprakész adatokkal. A COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor Romániában az egyetlen olyan jellegű kezdeményezés, ahol egy helyre gyűjtik az állami intézkedéseket és a legnagyobb vállalatok bejelentéseit is, nyomon követhetjük a tőzsde alakulását és a globális eseményeket is. A platformon valós időben értesülünk a változásokról, folyamatosan aktuális képet nyújt a járvány- és a gazdasági helyzetről, a vállalkozások számára értékes támpontokat nyújt a tervezéshez, de bármely felhasználó képbe kerülhet azzal, hogy mi is történik most a világban, és milyen irányba tarthat a gazdaság. 

A kutatási projekt vezetője dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért és a tudományos kutatásért felelős dékánhelyettese. A projektcsapat tagjai Bálint Csaba (a Román Nemzeti Bank igazgatótanácsának tagja, a BBTE társult oktatója), Csala Dénes (a Lancaster University adjunktusa, a BBTE társult oktatója), Csíki Ottó (a BBTE mesteris hallgatója), Nagy Bálint Zsolt (a BBTE docense), valamint Rácz Béla-Gergely (a BBTE adjunktusa).

A Kreatív Kolozsvár és a K Plusz program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelője a Nemzeti Tehetség Program révén.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.