2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Idén is lesz Kreatív Kolozsvár Kávézó a Kolozsvári Magyar Napokon

közzétéve: 2018-08-16 15:01

A Kreatív Kolozsvár program idén is tematikus napokkal, izgalmas előadásokkal készül a IX. Kolozsvári Magyar Napokra. A programok augusztus 22. és 24. között zajlanak, minden nap 17 órától a K+ Közösségi térben (Unió/Memorandumului u. 3.), ahol az ingyenes rendezvények mellett szélessávú internet, kávé és felfrissülési lehetőség várja a látogatókat.

face

Szerdán, augusztus 22-én a kulturális vállalkozások (cultural entrepreneurship) sajátosságait járják körül. A meghívottak megvizsgálják, hogy milyen kölcsönhatással van egymásra a kultúra, a média és a gazdaság, milyen hatása van egy kulturális fesztiválnak egy közösség, egy város életére, gazdasági fejlődésére, és milyen fenntartható, éltethető üzleti modellek működnek a kulturális programok dimenziójában.

Előadók:

  • Balog József, a Szegedi Tudományegyetem médiatanára. Előadásának címe: A színházi fesztivál mint kulturális vállalkozás, avagy szabad színházak Magyarországon.
  • Szabó András Tibor digitálismédia-szakértő. Előadásának címe: Szénné égetett sorozatok és a gyémántfokozatú tartalmak világa.

Csütörtökön, augusztus 23-án a #trend kerül sorra, azon belül is az aktuális kommunikációs világtrendek, a tartalomfogyasztási szokásokra vonatkozó legfrissebb statisztikai adatok, a nagy világcégek és a civil kezdeményezések kommunikációs stratégiái.

Előadók:

  • Forgács Mariann közösségimédia-szakértő. Előadásának címe: Hol tart ma a social media? Hogyan jutottunk a rajongók gyűjtésétől az influencer marketingig?
  • Joanelli Tamás közösségimédia-szakértő. Előadásának címe: #ProudtoBeSocial avagy, így néz ki belülről a #legjobbcsapat.

Péntek, augusztus 24. az influencerek napja lesz: olyan embereké, akik kezükbe vették a sorsuk irányítását, és kezdeményezővé, vállalkozóvá váltak. Motivációs történetek elevenednek meg, amelyek ugyanakkor példát is mutatnak arra is, hogy hogyan lehet egy ötletből üzleti tervet, egy üzleti tervből vállalkozást faragni.

Előadók:

  • Búza Kriszta vállalkozó. Előadásának címe: Újragondolt karrierem története: hogyan szelídítettem meg félelmeimet.
  • Molnár Ildikó és Héjja Izolda: Bemutatkozik a Romániai Vállalkozásokért Egyesület Diaspora Startup

Az előadások után, finom falatok mellett, az ismerkedésre és a kapcsolatépítésre is alkalom nyílik. A rendezvény Facebook-eseménye itt érhető el.

A program támogatója a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program révén és a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.