K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Torockón szervez vállalkozási készségfejlesztő tábort a PONT Csoport

közzétéve: 2016-04-06 14:27

Ötletek üzleti modellezése, üzleti tervek készítése, vállalkozói kulcskompetenciák és az élménygazdaság fogalmai – ezek az alaptémái a PONT Csoport által szervezett vállalkozási készségfejlesztő középiskolás tábornak. A táborra 2016. április 25-30. között kerül sor Torockón, és elsősorban 11-12. osztályosoknak szól. A hat napos tábor alatt a résztvevőkkel három magyarországi szakember: Hűvös ÁgnesMolnár Attila és Töviskes Imre foglalkozik.

Kreatív Kolozsvár_középiskolás tábor

Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó, business coach. 15 évnyi nemzetközi tréning és projektek menedzselése után találta meg az innováció-menedzsmentet, amit közel egy évtizede végez. Először egy technológiai portfoliócéget irányított, majd Magyarország legdinamikusabban fejlődő innovációs ügynökségének operatív vezetői feladatain dolgozott. 2011-ben megalapította a Megoldás.Most-ot, amely induló és változó vállalkozások stratégiai kérdéseire ad választ.

Molnár Attila 11 éve szervezetpszichológus, coach és maga is startup vállalkozó. Az elmúlt 3 évben startupokat segít a csapatok felépítésében és működtetésében. Jelenleg több magyar és nemzetközi startupot vezet, így tudásában ötvöződik a tanácsadói széles látás és a személyes tapasztalat. HR és üzleti témában is tanácsadó több különböző fázisban lévő startupnál.

Töviskes Imre tréner, tanácsadó, egyetemi oktató. A szervezetre szabott projektmenedzsment és a XXI. századi csapatok hatékony működése foglalkoztatja. Tizenöt éve a non-profit szektorban és tíz éve for-profit területen dolgozik szervezetfejlesztéssel, kommunikációval és hatékonyságfejlesztéssel. Nemzetközi programokban a fiatalok karriertervezésének, foglalkoztatásának és vállalkozóvá válásának lehetőségeivel foglalkozik. Az Európa Bizottság YouthPass tanácsadói csoportjának tagja és Debrecen város Smart City szakértője.

A résztvevők utazása, szállása és ellátása ingyenes a tábor teljes időtartama alatt. A szervezők 20 jelentkezőt tudnak fogadni. Jelentkezni 2016. április 17., este 21 óráig lehet a www.kplusz.ro weboldalon a regisztrációs űrlap segítségével. A megadott kritériumok alapján a szervezők elbírálják a jelentkezéseket, és 2016. április 19-én kiértesítik a jelentkezőket.

A tábor programja és további részletek a https://kplusz.ro/ weboldalon, illetve a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalán érhetők el.

 

A tábor a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban. A program kiemelt szakmai partnerei a Design Terminal, az Erdélyi Múzeum Egyesület, az Igen, tessék! – Da, poftiți! Egyesület, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvár 2015 Egyesület, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, a Mathias Corvinus Collegium és a Sapientia EMTE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.