K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Nők a vállalkozásban – ez lesz a témája a következő Kreatív Kolozsvár estnek

közzétéve: 2018-03-15 16:22

A nők vállalkozásokban betöltött szerepét, vállalkozási hajlandóságát, a vállalkozásindítás során az őket ösztönző és akadályozó tényezőket vizsgáljuk meg a következő Kreatív Kolozsvár esten, március 20-án 19 órától a K+ közösségi térben.

Választ keresünk arra, hogy egyéni, pszichológiai tényezők jelentik számukra az akadályt, vagy a szervezeti-környezeti korlátok? Melyik milyen mértékben befolyásolja a nők vállalkozási hajlandóságát és hogyan segíthet a társadalom, azon belül pedig a vállalkozói ökoszisztéma ösztönözni azt?

Nem csak a gazdaságot élénkítené, de a társadalmi egyenlőtlenségeket is jelentősen orvosolná, ha több női vállalkozó lenne, mégis jóval kevesebben vannak, mint a férfiak, gazdag és szegény országokban egyaránt.

Romániában egyébként 28,9% a női tulajdonú vállalkozások aránya, ami világviszonylatban nem számít rossz aránynak.

Előadóink, akik személyes tapasztalataikat és vállalkozóvá válásuk történetét osztják meg velünk:

Bedő Beatrix, a budapesti Impact Hub alapítója, pénzügyi vezetője és startup mentora. 21 év felsővezetői, pénzügyi és kontrolling tapasztalat után, 5 éve saját vállalkozását vezeti. Mentorként fiatal startupokkal és társadalmi vállalkozásokkal foglalkozik, képzéseket szervez. A “Nőjön a cégem” programban képzést tart női vállalkozók részére. Speciális területei az üzleti modell és a pénzügyi tervezés.

5801

Réti Virág, aki mérnökből vált startup alapítóvá. Társával, az elmúlt 3 év legnagyobb részét az Egyesület Államokban töltötte, ahol taxi diszpécser szolgálatokra szakosodott szoftvert fejlesztenek Cabsolutely (www.www.cabsolutely.co) néven. Már a második körös befektetésnél tartanak.

5802

Részvételi szándékot ide kattintva lehet jelezni. A Facebook-esemény itt érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.