2024. április 18. csütörtökAndrea, Ilma
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Somodi Zoltán blogja
  • Információs társadalom
  • Matrix Business Consulting
  • Igazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Kié az 500 euró?

közzétéve: 2013-01-13 20:24

November közepén az OTP felkérésére indítottam egy kis vitát (https://penzcsinalok.ro/somodi/?p=123) arról, hogy mely civil kezdeményezés érdemelne meg inkább egy 500 eurós támogatást. Én két ilyen kezdeményezést javasoltam: az internetes magyar nyelv védelme, amelyet az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége (AESZ) tudna felkarolni, illetve a Góbé termék márkanév népszerűsítése.

Nos, eljött a döntés pillanata. Nem volt könnyű, mert mindkét kezdeményezést szívesen támogatnám. Ezért is javasoltam ezeket. De mivel csak egy “győztes” lehet, kerestem néhány kritériumot, ami alapján meghozhattam a döntést. Ezek az alábbiak voltak:

1. Online szavazás eredménye: 66% Góbé termék, 34% Internetes magyar nyelv (59 szavazat alapján)

2. 5-5 pozitív hozzászólás a két kezdeményezés mellett

3. 17 “like” a Góbé termékes cikkre, 16 “like” a digitális nyelv cikkre

4. A kezdeményezések igazi civil jellege, és más finanszírozási lehetőségei

5. A két szervezethez írt levelemre kapott visszajelzés: a AESZ egy kis késéssel válaszolt, a “Góbé termék” nem

Az első 3 kritérium az olvasók véleményét tükrözi. Megjegyzem, hogy a szavazás eredményét befolyásolhatta az, hogy csak a Góbé termékről írt cikkemben jeleztem, hogy lehet szavazni. A helyesírásról szóló bejegyzésem megjelenésekor még nem volt lehetőség a szavazásra.

Fontos volt számomra az utolsó 2 szempont is. Mint említettem a múltkori bejegyzésemben, a Góbé termék esetében több hasonló kezdeményezés között kellett választanom. Az igazi az lett volna, ha egy alapítvány keretén belül működött volna egy ilyen tevékenység.

Beismerem, sokat jelentett (és segített) a döntés meghozatalában az, hogy csak az egyik szervezettől kaptam választ az e-mailemre.

Ezek alapján tehát az internetes magyar nyelv védelmét támogatom az OTP által felajánlott 500 euróval. Meggyőződésem, hogy az AESZ jövőbeni tevékenysége alátámasztja majd döntésem helyességét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.