Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

A Homo Economicus vége. Pár gondolat Richard Thaler Nobel-díjának jelentőségéről

, , ,

közzétéve: 2017-10-18 23:27

A múlt héten kiosztották az idei közgazdasági Nobel-díjat. Richard Thaler nyerte, aki az ún. viselkedési közgazdaságtan, azon belül is a viselkedési pénzügyek területén dolgozik. Thaler munkássága minden, csak nem unalmas. Személyisége is megnyerő, nem véletlen, hogy már régóta sztárolják: 2015-ben tovább »

Ipar 4.0 – Mit tanultam a hétvégi Közgazdász Vándorgyűlésen?

, ,

közzétéve: 2017-10-10 22:07

Évek óta halljuk, hogy a digitális technológiák milyen elképesztő hatással bírnak ránk, a társadalomra, a gazdaságra, és általában mindenre. Lassan ez a klisék kliséje. Ezen a területen sokak szerint nehéz okosnak lenni, mert olyan bőséges információmennyiség áll a kíváncsiak rendelkezésére, tovább »

Marketingképzés mesterfokon: elkezdődött valami, aminek a cégek örülni fognak

, , , , , ,

közzétéve: 2015-04-15 13:17

Nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hogy egyszerre lehetek gyakorló szakember és taníthatok is jövőbeli közgazdászokat az egyetemen. Amikor én jártam egyetemre, akkor még nagyon más volt a mentalitás úgy az egyetemi oktatás terén, mind a vállalati szférában. Az egyetemi oktatásban egy, a tovább »

A modern jósok mindent tudnak

, ,

közzétéve: 2013-08-12 14:06

A legtöbb internetező soha nem gondol bele abba, hogy böngészés közben mennyit szemetel. A saját adataival. Két dolgot látok, ami az üldözési mániásoknak elég rossz hír: Egyrészt ez internet nyújtotta lehetőségek, a virtualitás (még mindig) szép új világa állandóan arra kecsegtet, tovább »

Egy csókküldő okostelefon-alkalmazás hatása a reklám jövőjére

, , , , , ,

közzétéve: 2013-06-12 18:55

Okostelefonok területén nagyon gyorsan fejlődünk. Az sem titok, hogy nagyszerű lehetőségeket hordoz magában ez a technológia, ezért nem is csoda, hogy egyre inkább életünk részévé válnak különféle okostelefon-alkalmazások. A híres márkák is elég ügyesen rástartoltak az alkalmazásokban rejlő lehetőségek kihasználására. tovább »

Morális dilemma: kié legyen az 500 euró?

, ,

közzétéve: 2013-01-16 00:11

Feladtátok nekem a leckét rendesen. Bár valószínűleg nektek sem volt könnyű. Amint az egyesek által nemes egyszerűséggel “Ötszáz eurós versenynek” nevezett akcióról az első bejegyzésemben megírtam, az OTP által felajánlott kis összegről Ti dönthettetek. Hogyan dönthetünk két olyan projekt között, mint tovább »

Személyes pénzügyek: idomítás vagy gladiátorharc?

, ,

közzétéve: 2013-01-07 19:36

Egy időben, amikor csóró egyetemista voltam, minden CsináldMagad-tipusú irományt elolvastam, melyek “személyes pénzügyeim felvirágoztatását” célozták. Robert Kiyosaki, Kurt Tepperwein és egyéb jóindulatú férfiboszorkányok nagy hatással voltak rám, de hatásuk akkoriban főként abban nyilvánult meg, hogy egészen profi fösvény lettem, meg tovább »

Történet egy kislányról és egy alapítványról

, , ,

közzétéve: 2012-12-19 21:32

Miközben sokan közülünk azon mammognak, hogy vége lesz-e a Világnak december 21-én, addig vannak családok, ahol 2012 vagy az előző évek folyamán a világvége egész tapintható közelségbe került. Olyan családokról van szó, ahol nem tudnak még egy pillanatra sem elvonatkoztatni tovább »

A nadrágját kigomboló vendég és egyéb történetek

, ,

közzétéve: 2012-11-28 12:14

1957 februárjának első napjaiban Washington egyik kórházában egy híres beteg volt a halálán. Fájdalmában, félkómás állapotban vergődve magyarul motyogott. Szavait a körülötte virrasztók közül csak azok értették, akik magyarok voltak. Végül február 8-án Neumann János elhunyt. Utolsó szavait is magyarul tovább »

Javítsunk egy kicsit a Világon! Már bevontalak Téged is.

, , , , ,

közzétéve: 2012-11-13 12:25

Gyakran beszélgetek érdekes emberekkel, akik érdekes dolgokról, projektekről mesélnek. Igazándiból tele van a Világ velük. Az ötletek nagyrésze ugyanazt akarja: a Világot megjavítani. Valamit a helyére rakni. Megosztani, kiegyenlíteni, helyrehozni, meggyógyítani. Amikor vállalati szinten is fontosak ezek az értékek, melyek tovább »