2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%
Potozky László blogja
  • Környezetvédelem & civil szféra
  • Polgár-Társ Alapítvány
  • Igazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Rombolva építik Székelyföldet

, ,

közzétéve: 2015-04-14 21:14

Az utóbbi időben úgy tűnik, mintha mifelénk, Székelyföldön egyes intézmények és hatóságok hadat üzentek volna természetes folyóvizeinknek. Csak kapkodjuk a fejünket, törpeerőművekkel végeznek ki bővizű hegyi patakokat, míg máshol a múlt század ötvenes éveit idéző és a legtöbb esetben ésszerűtlen tovább »

A Ponta-kormány és a környezetvédelem

közzétéve: 2013-03-02 21:02

Annak ellenére, hogy sokan tudjuk, politikusi ígéreteknek, gesztusoknak legtöbbször nem szabad bedőlni, a jelenlegi kormánykoalíció vezéralakjai,  élükön a miniszterelnökkel oly módon művelik a szóferdítés sportját, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Az alábbiakban csak a környezetvédelemre vonatkozó tényeket taglalnám. tovább »

A miniszterelnök kettős beszéde

közzétéve: 2012-04-23 13:24

Két héttel ezelőtt, a Húsvét utáni keddre meghívást kaptam a miniszterelnöki hivataltól a Victoria palotába egy találkozóra Ungureanu miniszterelnökkel. Eredetileg nem állt szándékomban, hogy blogomon beszámoljak erről a találkozóról, de a miniszterelnök múlt heti B1TV-s szereplése, nyilatkozatai némileg kiverték a tovább »

Az új kormány „génpiszka” minisztere

közzétéve: 2012-02-24 11:33

Általában minden kormányváltás esetében íratlan szabály, hogy az új kormány száz nap türelmi időt kap a beiktatatás után. Nagy valószínűséggel ez az Ungureanu kormány esetében is így lesz, habár néhány központi hírcsatorna már első naptól elindította a lejárató hadjáratot. Ennek tovább »

A brüsszeli lobby árnyékos oldaláról

közzétéve: 2011-10-13 16:28

A Corporate Europe Observatory (CEO) a szeptember végén tette közzé legfrissebb, Lobby Planet című kiadványát, mely a brüsszeli lobbycsoportok átfogó röntgenképét tartalmazza. A CEO, kutatással és kampányolással foglalkozó, Hollandiában bejegyzett alapítvány, melynek fő célkitűzése a cégek, illetve az ezek érdekeit tovább »

Furcsa döntések nyara – a járulékos áldozat: a környezet (2)

közzétéve: 2011-09-03 15:44

A múltkori bejegyzésemben felvezettem, hogy sokasodik azon befektetési próbálkozások száma, melyeket védett területek, nemzeti parkok területeit érintve próbálnak életbe ültetni. A döntéshozók pedig nem törődnek a mérhetetlen károkkal, melyeket a vadvilágban tehetnek az ilyen kezdeményezések. Az egyik ilyen természetromboló kezdeményezés tovább »

Furcsa döntések nyara – a járulékos áldozat: a környezet

közzétéve: 2011-08-10 20:35

Furcsa nyarat élünk. A döntéshozók mintha erre a nyárra összpontosították volna erőfeszítéseiket olyan fejlesztések, beruházások jóváhagyására, melyek fokozott környezeti kockázattal járnak.  Nem mintha máskor nem lettek volna ilyen jellegű próbálkozások, de ennyire erős offenzívára nem igazán emlékszem. Jelzem, nem vagyok tovább »

Egy miniszter pálfordulása, avagy Kelemen Hunor esete a verespataki bányaprojekttel

közzétéve: 2011-07-26 13:42

A Rosia Montana Gold Corporation minden áron kitermelné Verespatak aranykészletét. Tenné ezt úgy, hogy falvakat törölne el a föld felszínéről, emberek százait lakoltatná ki, templomokat rombolna le, temetőket számolna fel, kétezer éves római bányajáratokat semmisítene meg. Majd 15-16 év gyors tovább »

A civil és a vállalkozói szféra közötti együttműködésről (2)

közzétéve: 2011-06-16 15:39

A múlt heti bejegyzésemben megpróbáltam röviden taglalni melyek a két szféra közötti együttműködés jelenlegi kihívásai, problémái. A mostaniban a sikeres együttműködést elősegítő, biztosító tényezőkről írok, egyrészt az elmúlt hat-hét év ilyen jellegű tapasztalataira, másrészt a nemzetközi tapasztalatokra alapozva. Körülbelül hét tovább »

A civil és a vállalkozói szféra közötti együttműködésről (1)

közzétéve: 2011-06-07 09:58

Nyugaton már jó pár évtizede komoly hagyománya van a két szféra közötti együttműködésnek. Ezzel szemben nálunk még csak bontogatja szárnyait a jelenség. Kétségtelen, hogy mindkét szférának szüksége van egymásra, ugyanis érdekeik találkoznak, elsősorban a társadalmi felelősségvállalás (CSR) színterén. A hazai tovább »