2021. november 27. szombatVirgil
EUR = 4.9491 RON
USD = 4.3869 RON
HUF = 1.3444 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,177.22(-3.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%
Nagy Gábor blogja
  • Uniós projektek
  • Vállalkozz.ro
  • Projekvezető
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Részletek

közzétéve: 2012-01-05 12:07

Civil szervezetként, Romániában, millió eurót meghaladó, vissza nem térítendő támogatást bevonó projektet lebonyolítani kihívás. A Vállalkozz.ro projekt 4-5 éves folyamat, bürokrácia, több régiós partnerséget feltételez, és leginkább annak megértését, hogy civil szervezetek is képesek ekkora kaliberű projekteket megvalósítani, viszont nem mindegy, hogyan kezdesz neki, hogyan teszed kiszámíthatóvá a kiszámíthatatlan körülményeket. És azt is feltételezi, hogy nem zárkózol az első betűtől az utolsó elszámolásig tartó tanulástól.

Blogom célja elsősorban meggyőzni az olvasót arról, hogy bármennyire is merész vállalkozás egy ilyen folyamatot lebonyolítani, mégis megéri mind emberileg, mind szervezetileg, mind a régió fejlődése szempontjából.

Az ördög viszont a részletekben van: a támogatóval való kapcsolattartásban, jelentésekben, több tucat ember munkájának összehangolásában, a nyilvános megjelenésben olyan kontextusban, mikor a humánerőforrás-fejlesztési projektek megítélése Romániában rossz, valamint olyan szakmai színvonal biztosításában, amikor a projektben résztvevő nemcsak egy kipipált dolognak tartja az elvégzett képzést.

Ezeket a tanulságokat, tapasztalatokat, az ebből levont következtetéseket osztanám meg az olvasókkal, természetesen abban a reményben is, hogy mást is bátorítok, ugyanezt tegye, és ezáltal tulajdonképpen tapasztalatot cseréljünk, hiszen szerintem erre nagy szükség van.

pixelstats trackingpixel

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.