K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

A siker titka a globális gondolkodás. Kreatívoknak és startuppereknek tartottak konferenciát

közzétéve: 2017-03-02 18:16

Kreatívok és startupperek találkoztak a PONT Csoport által szervezett konferencián kedden, 2017. február 28-án a kolozsvári Impact HUB-ban. Hild Imre befektetési szakértő, illetve Bodnár Zsigmond startup alapító voltak a konferencia előadói. A meghívott előadók által, a PONT Csoport, egy globális perspektívát szeretett volna a rendezvénynek adni, mondta el a megnyitón Farkas András, a PONT Csoport társalapítója.

Farkas András

Farkas András

A konferenciát a YOUR PROPERTY – Mark Yourself projekt részeként szervezték meg, amely egy figyelemfelhívó kampány fiatalok számára, mely a szellemi tulajdon értékére és fontosságára mutat rá. A fiatalok általában nagyon fogékonyak az innovációra és a kreativitásra, ugyanakkor gyakori használói olyan termékeknek, melyek esetében felmerül a szerzői jog kérdése.

A rendezvény partnere, a kolozsvári Impact HUB nevében Bessenyei Hajnalka igazgató köszöntötte a résztvevőket, rámutatva arra, hogy a fontos az együttműködés a kreatív és startup közösségek között, ezért is örül annak, hogy a PONT Csoport itt szervezte meg konferenciáját.

Bessenyei Hajnalka

Bessenyei Hajnalka

Hild Imre szerint egy ötlet értéke majdnem semmit sem ér, csak akkor derül ki, valójában mennyi annak az értéke, amikor dolgozunk rajta. Két ötlet közül az lesz jobb, amelyiknek jobb a kivitelezése. Hozzátette, hiába vannak remek ötleteink, ha nem ismerjük jól a vásárlóinkat – e nélkül az ötlet önmagában semmit sem ér. A sikeres üzlet titka nem a globális terjeszkedés, hanem az, hogy mi magunk és a csapatunk is globálisan gondolkozzon, ami csak úgy valósulhat meg, ha a csapat tagjai között más nemzetiségűek is vannak.

Hild Imre

Hild Imre

Bodnár Zsigmond arról beszélt, hogy az igazán jó ötletek akkor születnek, amikor figyelmesek vagyunk, hiszen a lehetőségek körülöttünk vannak, csak észre kell vennünk azokat. Azt tanácsolta, hogy ne féljünk a kudarctól, hiszen a vállalkozóvá válás szükséges velejárója; csak ezáltal tanulhatunk. Szerinte nem egészséges olyan környezetekben élni, amelyek kinézik azokat, akik kudarcot vallanak – ezért is jó a Szilícium-völgy, mert ott pontosan tudják, hogy a sikerhez kudarc is társul.

Bodnár Zsigmond

Bodnár Zsigmond

 

OUR BRAIN IS OUR PROPERTY

Nyilatkozat a szellemi tulajdonjogok értékének elismeréséért és helyes használatáért

A konferencia alkalmával a PONT Csoport egy nyilatkozatot is megfogalmazott, amely közép-távú terveket fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogy a szellemi tulajdon fontosságára hogyan hívja fel a figyelmet a mindennapi életben, a fiatalok és ifjúsági szervezetek körében. A kezdeményezők arra buzdítanak mindenkit, hogy amennyiben egyetértenek a nyilatkozattal, írják azt alá online.

A YOUR PROPERTY – Mark Yourself egy figyelemfelhívó kampány fiatalok számára, mely a szellemi tulajdon értékére és fontosságára mutat rá. A fiatalok általában nagyon fogékonyak az innovációra és a kreativitásra, ugyanakkor gyakori használói olyan termékeknek, melyek esetében felmerül a szerzői jog kérdése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.