2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Öt vállalkozás került befektetési célegyenesbe a Kreatív Kolozsvár pitchversenyén

közzétéve: 2017-02-26 21:50

10 erdélyi vállalkozói csapat versenyzett a Kreatív Kolozsvár pitchversenyén pénteken, február 24-én, Kolozsváron a K+ közösségi térben. Kézműves sörgyártás, biciklis futárszolgálat, 3D nyomtatással készülő pavilonok, online értékesítés, iBeacon technológiás sport app, youth hostel, egyedi Food Design-nal ellátott luxus catering és designer HUB is volt a versenyző vállalkozások és vállalkozói ötletek között. A verseny eredményeképpen a TransUP befektetői csoport képviselői 5 vállalkozást választottak ki, akikkel elindultak a befektetési tárgyalások, illetve egy csapat esetében alternatív támogatási lehetőséget kínáltak fel.

 

oitch1

A versenyt a Kreatív Kolozsvár csapata a Karson Consulting tanácsadó céggel, illetve a TransUP befektetői csoporttal közösen szervezte. A 27 jelentkező csapatból a szervezők 10 csapatot választottak ki a versenyen való részvételre. A válogatás során a szakértők két alapszempontot követtek, mégpedig azt, hogy az adott vállalkozásnak vagy vállalkozási ötletnek van-e piaca, illetve, hogy a vállalkozás mögött álló csapat képes-e ezen a piacon értéket teremteni. A pitchversenyt megelőzően a szakértők háromnapos felkészítőt is biztosítottak a fiatal vállalkozóknak, ahol üzleti- és előadástechnikai segítséget nyújtottak a résztvevőknek, ugyanis a versenyen szigorú idő- és előadásbeli elvárásoknak kellett megfelelniük.

A pénteki versenyen a befektetőket élesben, szigorú forgatókönyv szerint – egy 7 perces vállalkozás bemutatóval, illetve egy 3 perces kérdezz-felelekkel – kellett meggyőzni arról, hogy az ő vállalkozásukba potenciálisan befektetett tőke meghatározott időn belül megtérül. Ennyi idő alatt kellett a piacot, a terméket, a célcsoportot, versenytársakat, egyedi értékajánlatot és üzleti modellt olyan módon prezentálni, hogy a befektetők bizalmát megnyerjék. A befektetők elmondása szerint a legfontosabb elbírálási szempont a vállalkozások megvalósíthatósági képessége, illetve a vállalkozás mögött álló csapat.

pitch2

A TransUP tagjai tapasztalt, Erdélyben és Magyarországon is ismert és elismert, sikeres vállalkozók és vezetők, akik érdekeltek abban, hogy idejüket és forrásaikat az új, frissen induló vállalkozásokba fektessék Erdélyben. Továbbá támogatást nyújtanak, értéket teremtenek a vállalkozói körben, mentorálás és coaching formájában.

A Kreatív Kolozsvár több mint egy éve foglalkozik a kolozsvári magyar fiatal vállalkozók készségeinek fejlesztésével. A program keretén belül vállalkozásfejlesztői workshopokat, táborokat és networking eseményeket szerveznek, melyeken eddig több mint 400 fiatal vett részt.

A Karson Consulting egy budapesti tanácsadói csapat Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó és Molnár Attila szervezetfejlesztő pszichológus vezetésével, akik már legalább 500-szor vett részt induló vállalkozások fejlesztésében nemzetközi terepen, és több mint 60 kolozsvári fiatal építette már velük vállalkozásának alapjai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.