K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Bemutatkozott a hangoskönyv utódja, játékokkal dúsítva, ami garantáltan leköti a gyermekek figyelmét

közzétéve: 2017-02-22 12:55

5801

A BOOKR Kids-szel ismerkedtünk meg a Kreatív Kolozsvár keddi estjén, Horváth Dorka alapító és Boldog Anna startup projektmenedzser kalauzolásával. A gyermekek számára a digitális világ nem újdonság, belenőttek a tabletek és okostelefonok világába, és ha már mindenképp a kezükbe kerül, miért ne egy mesés, játékos alkalmazást válasszanak, amin megtalálható Vuktól elkezdve Nemes Nagy Ágnesig több mint 150 mese.

Az ideális kép, amit szívesen látnánk, talán az, hogy gyermekünk a tabletjén épp a Vukot olvassa vagy hallgatja, de az esetek többségében sokkal inkább mindent csinálnak rajta, ami távol áll az irodalomtól, és nem sokat tanulnak belőle. A BOOKR Kids olyan tabletes és telefonos alkalmazást mutatott be a Kreatív Kolozsvár keddi estjén, ami a 3-10 éves gyermekek figyelmét leköti, mert nem csak hangoskönyvként funkcionál, aminek a hátterében mozgó, életre kelő animációk vannak, hanem olyan interaktív játékokat is biztosít, mint például a puzzle, szókereső, képkereső, nyelvtani játékok, memóriajáték és ezek a mese részeivé válnak.

5802

A fiatal vállalkozók rengeteg problémába ütköztek már a kezdet kezdetén, hisz az is nehézséget okoz számukra – mind a mai napig –, hogy megértessék a vásárlókkal, miről is van szó. És nem egy kézzelfogható termékről beszélhetünk (amihez hozzá vagyunk szokva), ha épp nem tabletestől vásárolja meg valaki a szolgáltatásukat (amire egyébként lehetőséget biztosítanak). De a veszteségek, nem tántorították el őket, és mára már több országban is jelen vannak 150-nél is több interaktív mesével, amit akár két óra alatt is legyártanak a vele járó audiovizonális elemekkel és játékokkal együtt. Általában a kiadókkal szerződnek le, mivel minél minőségibb és ismertebb könyveket szeretnének online könyvtárukba, amelyben megtalálható többek közt Vackor, Vuk, Pöttyös Panni, A dzsungel könyve és A kis herceg is.

A BOOKR Kids business to business-szel (B2B) is foglalkozik, azaz más vállalkozásoknak is készítenek mesés animáció videót, a Samsungnak például Samut, amelynek hamarosan kijön a harmadik része is gyermeknap alkalmával.

Ha kíváncsi vagy, hogyan is működik, nézd meg a videót:

Tőkés Hunor
Fotók: Szabó Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.