K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Kezdő vállalkozók találkozhatnak befektetőkkel a Kreatív Kolozsvár pitchversenyén

közzétéve: 2017-02-07 11:13

speed up to pitch-kreatív kolozsvár (3)

Kezdő vállalkozók találkozhatnak befektetőkkel és befektetési lehetőséghez juthatnak a Kreatív Kolozsvár pitchversenyén, melyet a PONT Csoport a TransUP befektetői csoporttal partnerségben szervez.

A Kreatív Kolozsvár és a TransUP befektetői csoport pitchversenyt hirdet 2017. február 24-ére befektetésre érett vállalkozások számára, melyet a K+ közösségi térben szerveznek meg. A verseny szakmai partnere a Karson Consulting üzleti tanácsadó. A versenyt felkészítő műhelyfoglalkozások előzik meg, 2017. február 21–23. között, Hűvös Ágnes és Molnár Attila business coach-ok vezetésével.

A pitchverseny azoknak szól, akiknek a vállalkozása a piacra lépés előtt áll vagy már aktív, akiknek nagy vállalkozási potenciállal rendelkező üzleti tervük van és szeretnék megtudni, milyennek látják azt a befektetők, illetve azoknak, akik felkészültek egy befektetési ajánlatra.  A szervezők minden beérkezett jelentkezésre visszajelzést adnak arra vonatkozóan, hogy az üzleti trénerek mennyire látják befektetésre érettnek a vállalkozást.

A TransUP befektetői csoport tagjai tapasztalt, Erdélyben és Magyarországon is ismert és elismert, sikeres vállalkozók és vezetők, akik érdekeltek abban, hogy idejüket és forrásaikat az új, frissen induló vállalkozásokba fektessék Erdélyben. Továbbá támogatást nyújtanak, értéket teremtenek a vállalkozói körben, mentorálás és tanácsadás formájában.
A pitchversenyre bárki bejuthat, – a beküldött one pager és jelentkezési lap alapján – aki befektetést keres vállalkozásához.

A pitchversenyen a prezentációk objektív értékelést kapnak, illetve a befektetők személyes tapasztalatuk és a finanszírozási lehetőségek alapján is mérlegelik, melyik csapatokkal tárgyaljanak tovább. A verseny után várhatóan 1-6 csapat kap egyenként legfeljebb 50 ezer eurós (indokolt esetben akár több) befektetési ajánlatot, a vállalkozás tőkebevonási igényeihez igazítva. A befektetők fenntartják a jogot, hogy senkinek vagy 6-nál több csapatnak tegyenek ajánlatot.

A jelentkezéshez szükséges:
(1)
a vállalkozási adatlap kitöltése – itt a csapatok már előzetes rangsorolást kapnak a befektetésérettség szempontjai szerint: piaci jelenlét, növekedési potenciál, csapat stb.
A vállalkozási adatlap itt tölthető ki.
(2) egy one pager, azaz egy egyoldalas, befektetőket megcélzó bemutatkozó beküldése.
FONTOS DÁTUMOK

  • február 15., 17:00 – jelentkezés határideje;
  • február 16., 10:00 – visszajelzés a jelentkezőknek;
  • február 21. – üzleti felkészítés: tréning, ahol a résztvevők megtudhatják, milyen egy befektető elé készülő üzleti terv, hogy néz ki egy vonzó prezentáció, de legfőképpen azt, hogy milyen üzleti tartalmat érdemes beletenni. A nap végére elkészül a prezentáció vázlata a legfontosabb kulcsmondatokkal;
  • február 22. – prezentációk elkészítése, egyéni konzultációk: egyéni felkészülés, tanácsadói konzultációkkal. A nap végére elkészül a prezentáció és a one pager;
  • február 23., 10:00 – a véglegesített one pager leadási határideje;
  • február 23. – pitch felkészülés, prezentációs tréning;
  • február 23., 17:00 – a befektetők kiválasztják a prezentáló csapatokat;
  • február 24., 10:00 – pitch verseny: befektetői prezentáció lehetőség a legígéretesebb 10 csapatnak.

A trénerek

Hűvös Ágnes
stratégiai tanácsadó, business coach
Több mint tíz éves korai fázisú üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, és ötszáznál több startup vállalkozás elindításában vett részt Magyarország egyik legnagyobb innovációs ügynökségének vezetőjeként.

Molnár Attila
szervezetpszichológus, business coach
Több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik, tanácsadóként dolgozott kis- közepes- és nagyvállalatokkal, business coachként induló vállalkozói csapatokat és vezetőiket támogatja.

A one pagert .doc vagy .pdf formátumban a kreativkolozsvar@pontgroup.org címre küldhetik a jelentkezők.
A vállalkozási adatlap itt tölthető ki.
Jelentkezési határidő: 2017. február 15., 17:00.

Több információért az érdeklődők a kreativkolozsvar@pontgroup.org email címre írhatnak.

További tudnivalók a Kreatív Kolozsvár weboldalán, illetve a pitchverseny Facebook-eseményének oldalán olvashatók.

A 2015 augusztusában indított Kreatív Kolozsvár projekt célja, hogy a kolozsvári kreatív fiatalokat hozzásegítse a szakmai önmegvalósításhoz, melyet életképes vállalkozások létrehozásával vagy azok részeseivé válásával érhetnek el. Eddig több mint száz fiatal vett részt a Kreatív Kolozsvár vállalkozói készségfejlesztő műhelyfoglalkozásain, ahol olyan tudást sajátíthattak el, amely segítségével ötleteiket vállalkozási modellekké alakíthatták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.