K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Hogyan tervezz olyan alkalmazást, amit szeretnek és használnak az emberek?

közzétéve: 2017-01-30 16:29

UX design – avagy hogyan tervezz olyan alkalmazást, amit szeretnek és használnak az emberek címmel tart előadást Pásztor Dávid, a budapesti UX studio alapítója a következő Kreatív Kolozsvár esten. Az előadás 2017. február 7-én, kedden 18 órától kezdődik a K+ közösségi térben (Unió/Memorandumului u., 3 sz., alagsor).

A rendezvény ingyenes, ám a helyek száma korlátozott, ezért arra kérünk, hogy részvételi szándékotokat jelezzétek a www.kplusz.ro weboldalon lévő jelentkezési űrlap kitöltésével.

Dávid előadásából megtudhatjuk, hogy milyen alapvető szabályszerűségei vannak az információt közvetítő felület (legyen az egy szolgáltatási weboldal vagy egy telefonos alkalmazás) és a felhasználó közötti intuitív kommunikációnak. Arról is beszélni fog, hogy milyen elméleti kutatások állnak a felhasználói élmény megteremtésének hátterében, amelyek elvezetnek az ötlettől a hatékony, helyes, használható kivitelezésig. Majd arról is mesélni fog, hogyan vezetett útja az eladott legókból vásárolt számítógéptől a fojtogató irodán keresztül a saját cégig. 

„A festőnek egyszerű a dolga. Azt a képet kell megfestenie, amit a néző látni fog” – mondta Paul Valery a XX. század elején, és ezzel egyszersmind a felhasználói élményen alapuló iparág alapmondatát is lefektette – bár nem szándékosan. Azóta is ezzel a problémával küzd minden vállalkozó, hiszen azt a szolgáltatást kell létrehoznia, amit a vásárló használni fog. Vagy nem fog. A kettő között pedig a felhasználói élmény (user experience) jelenti majd a legnagyobb különbséget. (közlemény)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.