K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Szuperintenzív vállalkozásfejlesztő programot hirdet a Kreatív Kolozsvár

közzétéve: 2016-09-19 13:47

580felső

A Speed5 egy ingyenes, szuperintenzív vállalkozásfejlesztő program, amelyre a Kreatív Kolozsvár szervezésében kerül sor 2016. október 3–8. között Kolozsváron. Az egyhetes képzés segítségével a fiatal vállalkozások hónapokat nyerhetnek a piacra lépes folyamatában. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet szelekció követ. Jelentkezni a www.kplusz.ro weboldalon lehet 2016. szeptember 25., éjfélig.

A probléma

Amikor egy vállalkozás elindul, gyakran hónapokkal több idő és kétszer-háromszor annyi pénz kell a piacra lépésig, mint amennyire az alapítók (és a befektetők) számítottak. Ugyan vannak módszerek arra, hogy hogyan lehetne sokkal gyorsabban és hatékonyabban haladni, a csapatok általában nem vezetik végig következetesen ezeket. Sem a siker lehetősége, sem az esetleg szükséges irányváltoztatás nem derül ki időben, így lassan elfogy a pénz és a lendület.

A megoldás

Több olyan kockázati tényező is van, amelyeket előzetesen fel lehet mérni, és célzott kezelésükre van lehetőség. Ezek a tényezők egyrészt a csapatban, másrészt az üzletfejlesztési folyamatban rejtőznek. A Speed5 folyamata ezekre a kihívásokra kínál megoldást.

A Speed5 a Google Ventures intenzív üzletfejlesztési módszertanára támaszkodik, illetve a Megoldás.Most és a Startupcoaching tapasztalatait hasznosítva fejlesztették ki. A “hagyományos” konzultációs és tréninges módszertanokhoz képest, melyek jellemzően több kisebb egységre bomlanak és hónapokig is elhúzódhatnak, a Speed5 egy 5+1 napos program, ahol fókuszvesztés nélkül, stratégiai döntések sorozatán, valós piaci visszajelzéssel támogatott üzletfejlesztési folyamaton vezetik végig a startupot.

Kiknek ajánlják?

  • akiknek már van vállalkozásuk, vagy legalább fél éve dolgoznak a vállalkozási ötleten, terméken, szolgáltatáson;
  • akiknek már van egy 2-3 fős alapítói csapatuk, és legalább ketten részt tudnak venni a programon;
  • akik már piacon vannak, vagy 1-6 hónapon belül piacra akarnak lépni, és ezt nagyon komolyan gondolják;
  • akik 3-12 hónapon belül esetleg befektetést is be akarnak vonni;
  • akik szeretnének 5+1 nap alatt máskor hónapokig tartó gondolkodási folyamaton végighaladni, és erre rá is szánnák ezt a nagyon fókuszált hetet.

Kiknek nem ajánlják?

  • akik már több mint 1 éve dolgoznak az ötleten, de még nincs csapatuk;
  • akik sosem beszéltek egy potenciális ügyfelükkel sem;
  • akik szerint nekik már csak pénz kellene.

A Speed5-ot Molnár Attila szervezetpszichológus és Hűvös Ágnes stratégiai tanácsadó vezetik.

580m

580h

A Megoldás.Most-ról:

Mára 600-nál is több üzleti ötlettel, projekttel, céggel találkoztak – kicsivel, naggyal, többezer főssel, és még csak papíron sem létezővel. Büszkék arra, hogy tőlük indult többek között a Momentum.ai (korábbi Brandvee), ügyfeleik között volt Laborom.org csapata, a Rukkola (jelenleg a Publio része) és a Ziteboard is.

A Kreatív Kolozsvárról:

Több mint egy éve foglalkoznak a kolozsvári magyar fiatal vállalkozók készségeinek fejlesztésével. A program keretén belül vállalkozásfejlesztői workshopokat, táborokat és networking eseményeket szerveznek, melyeken eddig több mint 400 fiatal vett részt. A Speed5 programmal egy következő szinten szeretnénk segíteni a fiatal vállalkozóknak: kezdő vállalkozásokat készítenek elő tőkebevonásra, illetve befektetőket találkoztatnak a fiatal vállalkozókkal.

Bővebb információ: a www.kplusz.ro weboldalon és a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalán.

A Speed5-ot az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala támogatja.

A Speed5 a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.