2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Nyílt napot tartanak a Formula táborban szombaton

közzétéve: 2016-06-23 13:17

111111

A PONT Csoport által szervezett FORMULA tábornak 2016. június 25-én, szombaton nyílt napja lesz a gyalui Rákóczy-Bánffy kastély udvarán. A nyílt nap keretében 18 órától a tábor öt munkacsoportja ismerteti a kidolgozott javaslatokat, konkrét terveket, maketteket arra vonatkozóan, hogy milyen jövőbeli funkciókkal látnák el a gyalui Rákóczi-Bánffy kastélyt és parkját.

A PONT Csoport által szervezett interdiszciplináris táborban több mint harminc fiatal vesz részt, akik a legkülönbözőbb szakterületekről – művészettörténet, építészet, közgazdaságtan, kommunikáció, biológia, turizmus, grafika, kertészet, irodalom, stb.  – érkeztek.  A tábor célja, hogy a különböző területeken tanuló és dolgozó fiatal szakemberek együtt gondolkodjanak, készségeiket, szerteágazó tudásukat kamatoztassák, és megtanulják ötleteiket innovatív és hatékony megoldássá formálni. A FORMULA tábor műhelyfoglalkozásai idén a gyalui Rákóczi-Bánffy kastély felújításának lehetőségei és jövőbeli funkciójának központi témakörére épülnek.

A közös ötletelést, az interdiszciplináris javaslatok kidolgozását hat magyarországi szakértő irányítja: Dedushkov Maxim designer, a Dedushkov.com ügyvezető igazgatója, Smiló Dávid építész, kritikus, a paradigma:ariadné alapítója, Koltai Tomi biológus, a Gourmet Garden Kft. társalapítója, Pais Panni designer, a Cellux Csoport alapítója, Szabó Márton a Mito stratégiai tanácsadója, a Koin alapítója és Mata Juli designer, felfedező, a Lab Coop parnere.

A szervezők a bemutatók után bográcsozásra és kötetlen beszélgetésre várnak mindenkit. Gyalura autóbuszos szállítást is biztosítanak 16:15 órai indulással a kolozsvári Bánffy Palota elől (Egyesülés/Unirii tér, 30. sz.). A rendezvény után az autóbusz visszaszállítja a vendégeket Kolozsvár központjába.

A részvételi szándékot a következő linken lehet jelezni 2016. június 24., péntek délig: https://goo.gl/9n6llv

 

A tábor a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban. A program kiemelt szakmai partnerei a Design Terminal, az Erdélyi Múzeum Egyesület, az Igen, tessék! – Da, poftiți! Egyesület, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvár 2015 Egyesület, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, a Mathias Corvinus Collegium és a Sapientia EMTE.

A rendezvény partnere a Traditio Transylvania Alapítvány.
További részletek a táborról a www.kplusz.ro és a www.kreativkolozsvar.ro weboldalakon, illetve a Kreatív Kolozsvár Facebook oldalán érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.