K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Személyre szabott vállalkozási mentoring hétvégét tartanak a K+ térben

közzétéve: 2016-04-13 15:26

Személyre szabott vállalkozási mentoring workshopot szervez 2016. április 22–24. között a PONT Csoport a Kreatív Kolozsvár projekt részeként a K+ közösségi térben (Unió/Memorandumului u. 3 sz., alagsor). A workshop elsősorban azoknak szól, akiknek már van vállalkozási ötlete, és arra szeretnének egy sikeres vállalkozást építeni. Az ötleteket a résztvevők két magyarországi vállalkozás- és startupszakértő, Hild Imre és Bodnár Zsigmond segítségével fogják elemezni, lemérni, és üzleti tervvé alakítani.

580

Hild Imre 2010 óta segíti a fiatal magyar és régióbeli vállalkozók és startupok nemzetközi piacra jutását – először a Primus Kockázati Tőkealap-ban, majd az iCatapult alapítójaként. Vallja, hogy most van a vállalkozásalapítások reneszánsza és kivételes, történelmi lehetőség van a fiatal vállalkozók kezében. A startup ökoszisztémát, a BudapestHUB-ban, és a Magyar Innovációs Szövetség startup paneljében képviseli. A Magyar Kockázati Tőke Társaságon belül, a globális vállalkozási látásmód “nagykövete”. Év elején megalapította a Global Platforms nevű céget, mellyel a régió induló vállalkozóinak segít, a világpiacra való kijutásban.

580hild

Bodnár Zsigmond hosszú évek óta startup alapító és befektető. A Szilikon-völgyben nevelkedett, a Stanford Egyetemen tanult, itt hozta létre vállalkozásai nagy részét, és vitte sikerre azokat. Megrögzött híve annak, hogy napjainkban a szemünk láttára zajlik a második “ipari forradalom” az internet és az egyéb technológiák adta lehetőségek miatt. Az újonnan megalapított Global Traction tagja, és célja, hogy a régióban megtalálja azokat, akik képesek tenni azért, hogy sikeresek legyenek.

Bodnár Zsigmond

Az ingyenes workshopra 2016. április 17., este 21 óráig a www.kplusz.ro weboldalon levő űrlap segítségével, és egy rövid vállalkozási terv leírásával lehet jelentkezni. A legjobb ötletek gazdáinak lehetőséget biztosítanak a közös előadásokon és a személyes mentoringon való részvételre. A workshop nem igényel egész napos jelenlétet, mert a trénerek személyes órarendet állítanak össze.

A workshop a Kreatív Kolozsvár projekt része, amely a K Plusz program keretében valósul meg. A K Plusz egy komplex tehetséggondozási keretprogram, amelynek legfontosabb célkitűzése a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása: képességeik, készségeik és kompetenciáik fejlesztése, kapcsolatrendszerük erősítése. A programot a PONT Csoport a budapesti Új Nemzedék Központtal és a kolozsvári Magyar Ifjúsági Központtal partnerségben koordinálja. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Nemzeti Tehetségprogram révén részesült támogatásban. A program kiemelt szakmai partnerei a Design Terminal, az Erdélyi Múzeum Egyesület, az Igen, tessék! – Da, poftiți! Egyesület, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács, Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, a Kolozsvár 2015 Egyesület, a Magyar Ifjúsági Értekezlet, a Mathias Corvinus Collegium és a Sapientia EMTE.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.