K Plusz tehetséggondozási keretprogram
  • Célkitűzés

    a Kolozsváron és vonzáskörzetében élő tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása
  • Részletek

    >>
ARCHÍVUM RSS

Újabb online szakértői videókkal segíti a vállalkozókat a Kreatív Kolozsvár

közzétéve: 2020-04-01 21:54

Kérdezz-felelek sorozatot bonyolít le közösségi felületein a Kreatív Kolozsvár program: szakértők válaszolnak a közösségnek a gazdasággal, vállalkozásaikkal, pénzügyekkel kapcsolatos kérdéseire. A program további online eszközökkel is készül az elkövetkező időszakra. 

A Kreatív Kolozsvár 2019-2020-as évadában az alapszintű és emelt szintű vállalkozói készségfejlesztő műhelyeken 40 fiatal vállalkozó részesült képzésben, a közösségi- és kapcsolatépítő, reggeli formátumú és karácsonyi találkozó rendezvényeken induló vállalkozásokat és jó példákat ismerhetett meg a nagyközönség. Emellett novemberben hat, a Kreatív Kolozsvárhoz kapcsolódó fiatal vállalkozást mutattak be a Startupok Éjszakáján Budapesten, és partnerei voltak több rendezvénynek. 

A koronavírus-járvány miatti intézkedésekhez igazodva a március közepétől tervezett eseményeket fizikai formájukban egyelőre elhalasztotta a program, viszont online térben folytatódik a gondolatcsere, a beszélgetés. A kérdezz-felelek sorozatban bárki felteheti saját vállalkozásával vagy általánosan a gazdasági helyzettel, kilátásokkal kapcsolatos kérdéseit a Kreatív Kolozsvár Facebook-oldalán hozzászólásban vagy üzenetben, vagy akár e-mailen a kreativkolozsvar@gmail.com címen. 

Eddig Hűvös Ágnes, vállalkozási stratégiai szakértő, a Karson Consulting vezetője, valamint Hild Imre startup mentor, a Global Traction ügyvezető igazgatója válaszolt videoüzenetben a bérkezett kérdésekre. A következő válaszoló Diósi László, az OTP Bank Románia volt vezérigazgatója, jelenleg az OTP Csoporthoz tartozó Mobiasbanca vezérigazgatója lesz, a hozzá intézett kérdéseket csütörtök estig várják. 

A videókat a Kreatív Kolozsvár honlapján, Facebook-oldalán, YouTube csatornáján és Instagram-oldalán is lehet követni. 

A Kreatív Kolozsvár egyéb online eszközökön is dolgozik a fiatal vállalkozók számára. A jelenlegi helyzetben továbbra is az a közeg kívánnak lenni, ahol a vállalkozásban gondolkodók vagy a nemrég vállalkozást indított fiatalok megtalálják a fogódzókat, a segítséget. A következő online programjaikkal kapcsolatban hamarosan több információkkal jelentkeznek.

Az online formátumok kidolgozása mellett a személyes találkozókról sem tesznek le: lehetőség szerint június végére tervezzük a 2. Innováció- és Tehetségkonferenciát, amelynek tavalyi, első kiadásán Mérő László (ELTE), Hild Imre (Global Traction), Bíró Pál (Google Magyarország), Bálint Csaba (OTP), Winkler Zsolt (Mol Open Innovation Hub) és sokan mások voltak a meghívott előadói. 

A saját és számos befogadott rendezvénynek rendesen helyt adó, eredetileg március 31-ig bezárt K+ Közösségi tér sajnos a következőkben meghatározatlan ideig zárva marad. A térfoglalásokat továbbra is fogadják, és a helyzet alakulásának függvényében továbbra is szívesen bocsátják a teret az események rendelkezésére.

A Kreatív Kolozsvár és a K Plusz program támogatója a Nemzeti Tehetség Program, lebonyolítója a PONT Csoport. A K Plusz lebonyolító partnere a MIK – Magyar Ifjúsági Központ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.