Kelemen Attila blogja
  • média, marketing
ARCHÍVUM RSS

Az első lépés a jó PR-hoz

,

közzétéve: 2016-03-24 11:35

közzétéve: 2016-03-24 11:35

Ritkán találkozom a romániai magyar vállalkozók esetében jó PR-ösztönnel. A PR szerintem ott kezdődik, hogy nem görcsölsz, nem vádolsz, nem hadakozol és ott végződik, hogy van egy nagy ötleted, ami akkorát szól, hogy jelentősebb médiabüdzsé nélkül is közvetlen eladásokat hoz.

Történt, hogy a Transindex a Facebook-oldalán megosztott egy képet a Diószegi sajtos kifliről, aminek a címkéje egy ékezethibát tartalmaz. Tudniillik Diószegi SAJTÓS kifli… Aranyos hiba. Jól ragozható. Sajtónak való, vagy sajtós van benne? Esetleg sajtósoknak van gyártva? Olyan ez, mint a paraszt csorba, amiről nem pontosan tudni, hogy parasztoknak, vagy inkább parasztokból van. A hibák jelentésjelentéseket generálnak, állítólag a gótika is úgy született, hogy félreértelmezték egy misztikus írásait (lásd Katedrálisok kora).

A poszthoz többen hozzászóltak, többen derültek rajta, tényleg vicces. Ami viszont egyenesen remek, hogy hozzászólt a brand tulajdonosa is, Diószegi László. Aki ezt írta:

Elnézést kérek, sajnos nem vettük észre idáig, mert a nyomda hibázott! Mikor elfogy a címke, helyrehozzák a tévedésüket! Tényleg senki nem vette észre közülünk, ugyanis annyi másra kell figyeljünk, hogy ezt nem vettük észre, de természetesen köszönjük a jogos észrevételt és hamarosan ki is javítjuk!

Miért jó ez? Először is azért, mert a brand tulajdonosa felelősséget vállalt a bakiért. Magyarázatot adott rá (amiben burkoltan benne van az is, hogy jó, hogy legalább nektek van időtök ezzel foglalkozni) és biztosított arról, hogy megoldja az ügyet. Egyszerű az egész, mégis példaértékű, mert az látjuk bemutatva, hogy a brand kommunikál a fogyasztókkal, hogy a brand tulajdonosa is szívesen kommunikál a fogyasztókkal és hogy tudja, hogy a brand nemcsak azé, aki gyártja, hanem azé is, aki fogyasztja.