2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Lehet pénzt idomítani?

közzétéve: 2012-12-04 14:14

Írtam már, felhasználóként részt veszek én is abban a három fős csapatban, akin az OTP „teszteli” a PENZIDOMAR.RO weboldalt.

Ma regisztráltam és léptem be először az oldalra. Bevallom őszintén, eleinte azzal a hozzáállással fogtam neki az egésznek, hogy áhh, biztos csak valami banki termék, nem leszek okosabb tőle, és amolyan meggyőző-gépezet lesz az egész.

Hát nem. Első benyomásra talán azt értékelem a legjobban – ebben nemcsak a weboldal, hanem a közben engem tanácsadó OTP-tanácsadó hölgy is segített – nem azzal kezdték, hogy ilyen meg olyan banki, pénzügyi termékek állnak rendelkezésre, hanem mindenek előtt megkérdezték: mi a helyzet? Hogyan állok pénzügyileg? De azt is megkérdezte a rendszer, melyek a fontosabb célkitűzéseim rövid, közép- és hosszútávon. Aztán mikor néhány alapvető pénzügyi paramétert megadtam, kaptam is néhány grafikát, ami persze további tíz perc alatt nem tudtam egyből átlátni, de felkeltették a figyelmem.


Ha így haladok, vénségemre tutijó lesz.

Így elsőre éppen az első adatok megadásánál gondolkodtam el a legjobban  azon, hogy egy hónapban miként tevődnek össze költségeim, és melyik típusú költség mekkora arányt képvisel a nagy képben. Persze 10 perc alatt nehéz lett volna pontosan átgondolnom, de abban már biztos vagyok, le fogok ülni, hogy részletesebben is megnézzem, valóban hogyan tevődik össze a havi költségvetésem. Lehet, hogy rá fogok jönni arra, mi a rossz, mit kellene másképp csináljak.

Így elsőre megfogott a kérdés, a pénz idomításának lehetősége. Lehet, sokunk számára érdekes lehet az ünnepek tájékán kicsit pénzidomárkodni. Nem egyébért, de végső soron tervezésről van szó, a jövőnkről. Pénzt idomítani a családdal érdemes (nálam ez egyelőre nem áll fenn).

Mindenesetre kíváncsi vagyok a Pénzidomár leckéire, így decemberre, évértékelés időszakára nem tesz rosszat majd, ha sikerül valami okosabb konstrukcióban megtervezni majd a következő pénzügyi évet.

Mellesleg az oldal szerintem jól strukturáltan mutatja be az infókat. És amit nagyon szeretek benne, hogy tegező módot használ, ami segít a közvetlenségben, úgy érzem, nem egy idegennel kerültem interakcióba. Emellett az arculata kellemes, ikonok, vicces válaszok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.