2024. március 29. péntekAuguszta
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Diósi László blogja
  • Bank szektor
  • OTP Románia
  • Vezérigazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Szegényebbek lettünk

közzétéve: 2013-01-28 17:55

Valamikor 2005 végén találkoztunk először Temesváron. Én, kicsit kívülállóként figyelve rögtön a bűvkörébe kerültem, ahogy hatalmas lendülettel, kíméletlen elszántsággal, hihetelen szaktudással és mégis a teljes természetét átjáró derűvel magyarázott, úgy, ahogy csak egy jó ember tud.

Emlékszem azt kívántam, bárcsak ilyen lehetnék, bár ki tudnám érdemelni azt az emberi és szakmai elismertséget, ami – szerénysége ellenére – őt övezte. Olyan tekintélyt sugárzott, hogy alig mertem hozzászólni.

Aztán a barátom lett. Kiderült, hogy hasonló a stílusunk, értékeink, munkamódszerünk, és bár soha nem tudtunk órákat fecsegni (se időnk, se igényünk nem lévén ilyesmire), de a váltott félszavak mindig pont azok a félszavak voltak, amikkel az ügyek elintéződtek, és kiérdemeltük egymás megbecsülését.

Olyan ember és olyan vállalkozó volt, aki a mezsgyéjén sem járt a rossznak. Ha a közösség hívta ment, adakozott, kitalált, szervezett, támogatókat hajtott föl, művészeket hozott, diákokat nevelt. A jelen és a jövő foglalkoztatta – csöndesen többet tett az erdélyi magyarságért mint ezernyi nagyszavú.

Egyszercsak eltűnt. Beteg lett, a két végén égetett gyertya megkövetelte az árát. Visszavett a tempóból, de önmaga maradt. Ötletei, elképzelési továbbra is záporoztak és sziporkáztak, néha követni is nehéz volt. És amihez nyúlt, az siker és sikeres lett. Ötvenedik születésnapja ESEMÉNY volt. Őt megillető és hozzá méltó. Megérdemelt és kiérdemelt.

Amikor ismét hívta az Üzlet, fiatalokat megszégyenítő lendülettel vetette bele magát. Stratégiát alkotott, csapatot rakott össze, falta a kilométerek tízezreit és a tárgyalások százait. Nekünk csak annyit mondott mosolyogva, most kicsit többet kell dolgoznia, kevesebbet tud a közösségre szentelni egy évig. De mindig eljött, mindig velünk volt.

Ez a tempó áldozatot követelt tőle, tőlünk pedig elvitte a barátunkat.

Meghalt Pánczél Zoltán, aki jó ember, jó magyar ember volt, jó vállalkozó volt. A világ szegényebb lett.

Szegényebbek lettünk bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Wodicskáné Tállyai Bea hozzászólása:

    Drága Zoli!

    Ha látsz minket onnan fentről az égből, akkor tudni fogog, hohy mennyire szerettünk és tiszteltünk Téged. Ugyan én sokkal idősebb vagyok , mint Te mégis tisztelettel néztem Rád.

    Tudom, hogy nagyon jó ember voltál. Halálod, mely hirtelen vitt el közülünk, nagy űrt fog hagyni.

    Én ezzel búcsúzom Tőled:CSAK AZ HAL MEG, KIT ELFELEJTENEK, AZ EMLÉKED A SZÍVÜNKBEN ÖRÖKKÉ ÉLNI FOG.

    Én most gyertyát gyújtottam érted, azok akik tiszteltek, szerettek gyújtsanak szintén gyertyát, legyen örök fényesség Neki.
    https://gyertyalang.hu/gyertyagyujtas/ujgyertya.php?gyertya=22129529

  2. Domokos Katalin hozzászólása:

    Koszonet ezert a szep irasert, tokeletesen ratappintottal arra, hogy milyen volt Zoli. Mondhatom, hogy gyerek korom ota baratom volt es soha nem fogom elfelejteni, nyugodjon bekeben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.