2024. április 24. szerdaGyörgy
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Diósi László blogja
  • Bank szektor
  • OTP Románia
  • Vezérigazgató
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Gyarmati sors

közzétéve: 2012-09-18 13:33

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2194704/Saint-Priest-Police-clear-Roma-gypsy-camps-France.html (Hat rajtaütésben ezer romát deportáltak a francia hatóságok, miután felszámolták táboraikat. A rendőrség deportálási őrizetbe vett 180 embert.)

https://www.nytimes.com/2008/09/08/opinion/08iht-edkhouri.1.15977185.html?_r=1 (2008: Olaszország bocsánatot kért és ötmilliárd euró kártérítést fizet a gyarmati időkben okozott károkért.)

Két, látszólag össze nem illő hír, de én azért csak összeillesztem őket. Nem tudom megítélni sajnos az évszázados gyarmati vitát, miszerint melyik fél mit adott és mit vett el (szabadság, ásványi kincsek, ősi civilizáció, új civilizáció, kongói vasút, iskolarendszer, öntözés, közbiztonság, utak, béke, stb.)* és még kevésbé lennék a helyében annak a bírónak, akinek mindezt nettó jelenértékben kell majd patikamérlegre helyeznie.

De. A francia lépésben (túl azon, hogy érthető, de teljesen értelmetlen és európai alapjogokat sért) én sokkal többet látok, mint egy egyszerű szociális – kriminalisztikai vitát.

Ez nem más, mint neokolonizáció.

Miért mondom ezt, ugye?

Hallottunk akár egyszer is olyasmit, hogy Nyugatról kitoloncolták volna orvosainkat, mérnökeinket, vízvezeték-szerelőinket? Őket miért nem? Nem ugyanolyan európai polgárok, mint a táborok lakosai?

A többször kivérzett Magyarország 1956-osai képviselték az Egyesült Államok történetében a legjobb minőségű bevándorlási hullámot **. Az 1990 óta kivándorolt romániai polgárok nélkül nemcsak spanyol eper nem lenne, hanem az olasz-spanyol építőipar, vendéglátóipar és egyre nagyobb részben az egészségügy, a kutatások és még sorolhatnánk mi minden szenvedne a munkáskezek- és agyak hiányától.

Az itthon maradott eltartottaknak a hazautalt milliárdok maradnak, amikből lehet építkezni, lehet fogyasztani, DE: adót, nyugdíj- és TB járulékot nem lehet belőlük fizetni.

És itt van a gyarmotosítás lényege: az elöregedő Nyugat elszipkázza az elöregedő Kelet munkaképes nemzedékét, és ezzel nemcsak ingyen jut kiművelt emberfőkhöz (ez szerintem a kisebb baj), hanem úgy jut eltartókhoz, hogy nem kapja meg velük együtt a rájuk eső 3-4 eltartandót.

Ötszörös profit!!! Na ennél ajánljon valaki jobb befektetést.

(Így már érthetjük, miért van annyi ingyenes egyetem Nyugaton: még így is simán megéri nekik elcsalogatni az itthoni viszonyokban a kilátástalanságot látó gyerekeinket! És azt is láthatjuk, hogy voltaképpen milyen okosan kalkulált a Conducator, amikor minden korosztályt eladott, hiszen így az eltartandóktól is „megszabadult”.)

Mint az közismert, a győztes írja a történelmet, és az erősebb diktálja a játékszabályokat. Ebben az esetben a napnál is világosabb, hogy az egységes európai szabályok kinek kedveznek, és az is, hova vezet mindez. Csak ennek az eredménye sokkal rosszabb lesz, mint amit megtapasztaltunk a hazai cégeket tönkretevő, „egyenlő esélyeken” alapuló szabad piaci verseny vagy privatizáció esetében.

Vagy az eladósodást nem lehet majd megállítani, vagy a szolgáltatások szinvonala zuhan a semmibe, vagy a modernizálás marad el; de a legvalószínűbb, hogy ez mind együtt fog bekövetkezni. Következmény? Lesz rengeteg üres föld olcsón, hamar.

A megmaradó kevés öreg meg számolgathatja majd, hogy mennyire pereljék az EU-t. Noooooooooormális??? Saját magukat??? Na, ebben is a rövidebbet húztuk.

*Bár megfogadtam, hogy nem szúrom be ismét kedvenc Monty Python jelenetemet, a „Mit tettek értünk a rómaiak”-ot, de sajnos elkerülhetetlen:

https://www.youtube.com/watch?v=ExWfh6sGyso

https://www.youtube.com/watch?v=J2Bx19qJ_Vs

**https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/56-os_menekultek_ez_a_legjobb_bevandorlo_csoport_amely_valaha_az_usa-ba_erkezett/2187578/

Gyarmati sors bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Sziráki Péter hozzászólása:

    Ez jó! Most akkor mit csinálja ha nem tudok belekötni!?
    Talán csak kiegészíteni tudom: Mi itthonról vajon miért is segítünk még erre a tendenciára rá azzal, hogy az idióta politikánk azokat is elüldözi még, akik maradnának itthon boldogúlni? A jó iparosok már elmentek, most mennek az informatikusok, orvosok is! Gyorsuló tempóban épül a “magyar ugaron” egy nyugger telep? Jó sok bíró is lesz közöttünk!Remek!
    Szip

  2. samu hozzászólása:

    Mondjuk ez a liberalis tarsadalompolitika kovetkezmenye is. Ugyanis a liberalis tarsadalmakban mindenkinek jogai vannak, kotelezettsegei alig (na jo adot kell fizetni aki tud, da ha nem tud akkor nem). Igy jutunk oda, hogy az egykori kelet europai tarsadalmakban a cigany (bocsanat roma) gyerekeknek megvan az oktatashoz valo joga, ugyanakkor senki sem bunteti sem oket, sem a szuleiket ha nem elnek ezzel a joggal (magyarul: a gyerekek nem jarnak iskolaba). Persze a bentlakasos iskolak helyett, szinten a zsenialis jogvedo nyugati szervezetek elkepzelesei szerint, kulonbozo felzarkoztato programokba kell olni a sulyos milliardokat (pedig az 56-ban kivandoroltak jo resze mar 10 eves koraban bentlakasokban tanult). Es ezt lehetne folytatni.

  3. Sziráki Péter hozzászólása:

    Igen, bőven van igazad Samu! Annak is a következménye!
    Nem egy pár éve kezdődött ez a egyensúlytalan kiberális felfogás és annak hatása, de ennek nem ellensúlya minden esetben a jogkorlátozás! A kötelezettségek előírása és számon kérése igen az általánosan érvényesített jogcsorbító lépések nem! Csakhogy ahhoz nem csak párbeszéd, hanem együttműködés kiegyezés is kellene a liberális világ és a konzervatív világ között!
    Szip

  4. samu hozzászólása:

    Nem tudom mit ertesz jogcsorbito lepes alatt. A franciak egyszeruen eldontottek (es ezt a francia szocialistak is felvallaljak) hogy nincs szukseguk a sittre (Statul francez “nu poate primi toata mizeria din lume si din Europa”). Ezt jelenleg 300 euroval es buldoeszkavatorokkal oldjak meg majd nehany even belul szuletik majd egy eurokonform torveny is. Van egy ember/embercsoport akinek tarsadalmi szempontbol kotelezettsegei vannak. Ha ezeket a kotelezettsegeket betartja akkor ok, hanem akkor viszont a torvenynek -fuggetlenul tettenek veszelyessegi fokatol es koratol- valamilyen formaban buntetnie kell. Sajnos itt jon kepbe az ugyeszseg es az elozetes megszuntetesenek miatti toketlenseg. Egyszeruen be kell vezetni, hogyha valakinek 1000 lejen feluli buntetese van es azt nem fizeti ki akkor egy hetig csucsul a huvoson. Utana menne minden a legjobb uton.
    Amirol pedig Diosi irt az kicsiben lezajlott/zajlik Magyarorszag es a hataron tuli magyarsag viszonyaban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.