2017. április 26. szerdaErvin
EUR = 4.5355 RON
USD = 4.1620 RON
HUF = 1.4543 RON
GDP-növekedés = 4,8%
Átlagbér = 2236 lej
Munkanélküliség = 4,71%
BET = 8,216.30(-0.53%)
Infláció = 0,18%
Alapkamat = 1,75%
Votisky Petra blogja
  • HR/pszichológiai tanácsadás/coaching
  • Szabadúszó
  • Tanácsadó
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Ha nem tudod, hogy merre tovább a karrieredben…

Mostanában egyre többen jelentkeznek nálam, hogy Skype-on vagy személyesen segítsek nekik megoldani, feloldani az elakadást a karrierjükben. Mik azok a kérdések, amikkel megkeresnek? Úgy érzem, hogy nem vagyok a helyemen Úgy érzem, hogy elakadtam, nem tudom, hogy merre tovább. Utálom tovább »

5 tipp, hogy ki tudj lépni a komfortzónádból!

Már-már elcsépelt kifejezés a „komfortzóna“, annyiszor lehet olvasni, hallani róla. De valójában mit is jelent? A komfortzónánkat azok a cselekvések, helyek, emberek és szokások jelentik, amelyek kényelmesek, ismertek, megnyugtatóak számunkra. Brené Brown definíciója szerint: „Ahol a bizonytalanság, a hiány és tovább »

Mit írj a listádra újévi fogadalmak helyett?

Boldog, csodákkal teli új évet kívánok! Legyen olyan ez az év, amilyenre vágysz. A Nők Külföldön-nél ehhez biztosan találsz majd támogatást. Mi másról szólhatna ez az évkezdő poszt, mint az újévi fogadalmakról. Azokról, amelyek így hangzanak, most már aztán tényleg…. le tovább »

A céget vagy önmagadat képviseled?

Nemrégiben tartottam Budapesten egy Meetup rendezvényt, aminek a témája az “önmenedzsment a karrierben” volt. Arról beszélgettünk, hogy mi az, ami megnehezíti illetve megkönnyíti azt, hogy képesek legyünk magunkat menedzselni a saját karrierünkben. Egyáltalán mit jelent ebben az esetben az önmenedzsment? tovább »

HR és üzleti kalandozások Dubajban

Közép-Európában egyre több kis- és középvállalkozás tulajdonosa kacérkodik a gondolattal, hogy a Közel-Keleten is szerencsét próbál. Úgy gondolom, hogy a Transindex olvasói számára is hasznos és izgalmas lehet egy picit belepillantani a dubaji cégalapítás rejtelmeibe. Dubaj különösen közel áll a tovább »

Kapcsolatépítés “hájp”?

Mostanában úton-útfélen azt lehet hallani, hogy nem is a know-how, hanem a know-who a fontos. A közvélekedés szerint igaz ez az álláskeresésre, üzletfejlesztésre és szinte az élet minden területére. Ez a nagy kapcsolatépítés “hájp” mennyire igaz? (Igen, szándékosan írtam így. tovább »

Mennyire ismered önmagad?

Ismerős az a kérdés állásinterjúról, hogy “Kérem sorolja fel 5 pozitív és 5 negatív tulajdonságát.”? Talán ez az a kérdés, amit mindenki legjobban utál, mert nem tudja, hogy mi a helyes válasz. Miért olyan nehéz ezt a kérdést megválaszolni? Azon tovább »

5 tipp a hatékonyabb időkihasználás érdekében

Gondolom már veled is megesett, hogy a nap végén azzal szembesültél, hogy a tennivalóid felét sem végezted el. Manapság sokan küszködünk időhiánnyal és tologatunk magunk előtt egyre nagyobb feladathegyeket. Összeszedtem 5 javaslatot, ami segíthet abban, hogy hatékonyabban tudd kihasználni a tovább »

Mégis mit csinál a fejvadász?

Az álláskeresők körében elég nagy a zavar és félreértés azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit is csinál a fejvadász, mit várhat egy álláskereső tőle. Jó tisztában lenni ezzel, mert így el lehet kerülni a csalódásokat, ugyanakkor a fejvadásszal való kapcsolatból is tovább »

Értékesít az egész világ

Karácsony környékén az ünnepre készülődés része a bevásárlási láz otthon, a cégnél pedig az ügyfélajándékokkal való rohangálás. Az egész világ vevőkből és eladókból áll. Az értékesítés témaköre már régóta piszkálja a csőrömet sok szempontból is. Most HR-es kalapomat a fejemre tovább »