2017. március 29. szerdaAuguszta
EUR = 4.5514 RON
USD = 4.1912 RON
HUF = 1.4718 RON
GDP-növekedés = 4,8%
Átlagbér = 2076
Munkanélküliség = 6,1%
BET = 7,979.71(0.32%)
Infláció = -0,2%
Alapkamat = 1,75%
Seer László blogja
  • Marketing kommunikáció
  • Magnum Opus M&C
  • Vezető tanácsadó
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Marketingképzés mesterfokon: elkezdődött valami, aminek a cégek örülni fognak

, , , , , ,

Nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hogy egyszerre lehetek gyakorló szakember és taníthatok is jövőbeli közgazdászokat az egyetemen.

Amikor én jártam egyetemre, akkor még nagyon más volt a mentalitás úgy az egyetemi oktatás terén, mind a vállalati szférában. Az egyetemi oktatásban egy, a kommunizmusból megörökölt rendszerre épülő, elsősorban adminisztratív szempontból sokszor nehézkes, ámde színvonalas képzésben volt részem. Egy olyan képzésben, ami törvényi és egyéb korlátok miatt nehezen tudta tartani a ritmust a cégek elvárásainak alakulásával.

Időközben, céges emberként viszont azt láttam, hogy minden vállalat egyik legfontosabb célja, hogy hamar adaptálódjon, villámgyorsan másolja le a nyugati piacgazdaság tudását, mentalitását és rövid idő alatt legyen túl árkon-bokron. “Verseny”, “versenyképesség”, “adaptálódás”, “intelligencia”, “tudás”, “rátermettség”. Ilyen és ehhez hasonló hívószavak mozgatták a céges mindennapjaimat. Ilyen és ehhez hasonló tulajdonságokkal felvértezett szakemberekre volt (és van) szükség.

Amikor 2010-ben elkezdtem elsőéves közgazdász hallgatókat tanítani marketing alapjaira, már egy olyan egyetemre kerültem vissza, amelyik nagyon sokat fejlődött az oktatás versenyképessége terén a 2000-es évek eleje óta. Számos közös projekt futott vállalatokkal, a változatos praktika-lehetőségek, szimulációk mindennaposak voltak.

Manapság elég csak ránézni a kar Facebook-oldalára, hogy láthassuk: rendszeresek a vállalati szakemberek által tartott előadások, a diákjaink pedig valósággal aratnak a nemzetközi, multik által szervezett versenyeken.

A BBTE közgáz marketingképzése is része ennek a fenti trendnek. Emiatt nagyon kíváncsi természetűek vagyunk, ami a vállalatok véleményét illeti :) Épp ezért szerveztünk egy kerekasztal-beszélgetést, amire meghívtuk néhány nagyvállalat képviselőjét és kollegáinkat, akik a képzés javításában a leginkább érdekeltek.

Marketingképzés mesterfokon – Mit jelent jó szakembernek lenni a piacon? című kerekasztal-beszélgetés plakátja (a teljes plakátért kattints rá).

Az esemény keretén belül arról fogunk beszélgetni, hogy mit várnak el a vállalatok a kezdő marketing szakemberektől, illetve mi, az egyetemen, hogyan nyújtsunk még színvonalasabb programokat a marketingképzés területén, melyekkel megalapozhatjuk a nálunk végzett leendő marketing szakemberek sikeres karrierét?

Marketingképzés mesterfokon – Mit jelent jó szakembernek lenni a piacon? című kerekasztal-beszélgetésünkre Téged is szeretettel várunk, mert ezen a héten, csütörtökön (április 16.) lesz 15.00 órától, Kolozsváron, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának épületében, a 118-as teremben.

A meghívottak kilétéről és az előzményekről további információkat itt és itt találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.