2024. április 20. szombatTivadar
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Seer László blogja
  • digitális marketing, viselkedési közgazdaságtan, innováció
ARCHÍVUM RSS

Javítsunk egy kicsit a Világon! Már bevontalak Téged is.

, , , , ,

közzétéve: 2012-11-13 12:25

Gyakran beszélgetek érdekes emberekkel, akik érdekes dolgokról, projektekről mesélnek. Igazándiból tele van a Világ velük. Az ötletek nagyrésze ugyanazt akarja: a Világot megjavítani. Valamit a helyére rakni. Megosztani, kiegyenlíteni, helyrehozni, meggyógyítani.

Amikor vállalati szinten is fontosak ezek az értékek, melyek a közösség, (emberiség) érdekeit szolgálják, akkor jó irányba haladunk.

Az OTP Banknak támadt egy ötlete és bevont engem egy projektbe, ami egyrészt két erdélyi civil projektet promózna, másrészt meg Ti dönthettek arról, hogy az általam bemutatott két civil projekt közül melyik nyerje meg a bank 500 eurós felajánlását.

 

A projektek

Az első projekt a sokak által már ismert Igen, tessék! – Da, poftiţi! mozgalom.  Céljuk a magyar nyelv nyilvános használatának az elősegítése olyan nagyvárosokban, ahol a magyar nyelvű népesség kisebbségben van.

Az erdélyi magyar ember egyik alapsérelmére kínálnak megoldást, ami kiforrott demokrációkban nem is létező probléma: egyenrangúnak lenni, otthon érezni magunkat. Az anyanyelv nyilvános használata egy nagyon nagy lépés ebbe az irányba. A projekt járulékos haszna az, hogy demokráciára és toleranciára tanít mindenkit.

Tanulmányozzátok oldalukat bátran.

A második projekt az országosan működő Little People Alapítvány bohóc-programjának segítése.

No de nem akármilyen bohocok ezek! Daganatos betegségekben szenvedő gyerekeknek okoznak nem mindennapi örömöt különféle kórházakban. A támogatás az önkéntes bohócok jelmezeire és játékokra lesz fordítva. Ennek kezdeményezésnek a hasznát így pár sorban talán nem is lehet megfogni, de azt valószínűleg mindnyájan tudjuk, hogy mit jelent az öröm és a boldogság egy beteg gyerek számára. Aki járt ezek között a gyerekek között, az tudja.

A Little People Alapítvány projektjeinek régi rajongójaként arra kérlek Titeket, hogy ismerjétek meg őket jobban.

Megjegyzések

A két projekt nem áll versenyben egymással, mert mindegyik mást hivatott megjavítani. Az OTP Bank 500 eurójának gazdájáról viszont Ti dönthettek a következő időszakban pl. egy kihelyezett szavazógép által.

A két projektről még írni fogok a következő időszakban, ezért még gondolkodhattok döntéseteken:-)

Ha érdekesnek találjátok a projekteket, akkor szívesen veszem, ha megosztjátok Facebook-on ezt a bejegyzést és ha hozzá is szóltok.

Comments

Javítsunk egy kicsit a Világon! Már bevontalak Téged is. bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Timi hozzászólása:

    Szerintem: Little People. Miért: az “Igen, tessék” mozgalom mindannyiunkon múlik, szó szerint, és elsősorban attitűd és mentalitás függvénye, hogy sikeresen tovább tud-e terjedni. A másik oldalon hiánypótló munkát végző, maroknyi csapat áll, akiknek a feladatában másképp nem is igazán tudunk segíteni, csak adományokkal… legalábis a legtöbbünk. Szóval az 500 eurót talán jobban és hatékonyabban tudja felhasználni a Little People:)

  2. Erika hozzászólása:

    Anyakent, hatarozottan a Little People Alapitvanyra szavazok, ugyanakkor udvozlom es sok sikert kivanok az “Igen, tessek!” mozgalomnak is!