2017. április 26. szerdaErvin
EUR = 4.5355 RON
USD = 4.1620 RON
HUF = 1.4543 RON
GDP-növekedés = 4,8%
Átlagbér = 2236 lej
Munkanélküliség = 4,71%
BET = 8,216.30(-0.53%)
Infláció = 0,18%
Alapkamat = 1,75%
Seer László blogja
  • Marketing kommunikáció
  • Magnum Opus M&C
  • Vezető tanácsadó
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Vagány kanadai politikus kampányvideója

Az alábbi videó még Kanadában is formabontónak számít. Jajj szegény mi, kelet-európai pityókaemberek! Nekünk mindig csak a mesterkélt, karótnyelt, termékbemutató-stílusú kampányklipek jutnak Lehetne esetleg Romániában is Wyatt Scott-ra szavazni a következő parlamenti választásokon?

Marketingképzés mesterfokon: elkezdődött valami, aminek a cégek örülni fognak

, , , , , ,

Nagyon szerencsésnek tudhatom magam, hogy egyszerre lehetek gyakorló szakember és taníthatok is jövőbeli közgazdászokat az egyetemen. Amikor én jártam egyetemre, akkor még nagyon más volt a mentalitás úgy az egyetemi oktatás terén, mind a vállalati szférában. Az egyetemi oktatásban egy, a tovább »

Re: SHARED VALUE – értékteremtés, piacorientáció, társadalmi haszon

, , , ,

Nagy figyelemmel olvastam Andris blogbejegyzését arról, hogy a civil szféra és a vállalati szféra közti jelenleg fennálló elég erős határt talán érdemes lenne “schengenesíteni”, mert abból valószínűleg csak jó jöhet ki. Nem hiszem, hogy újat mondanék azzal, hogy a civil tovább »

Kik vannak az Anonymous csoport mögött?

, , ,

Néha azzal hekkelik meg a sajtót az Anonymous csoport aktivistái, hogy meghekkelik azoknak a szervezeteknek a honlapját, melyek nem tetszenek nekik. Általában túlterheléses támadással (DoS) prábálkoznak, néha sikeresen, néha sikertelenül. Mi meg néha haszonélvezői vagyunk tevékenységüknek, néha meg nem. Valójában tovább »

Az élet az IKEÁban lehetetlen: paródia

, , , , ,

Manapság egyre gyakrabban találkozom különféle márkákat kifigurázó paródiákkal. Egészséges, ügyes reakciók ezek, melyek egyrészt a fogyasztói tudatosságot, másrészt a kreativitást is érzékeltetik. Valójában tele van velük a Youtube és egyéb közösségi hálók. Azok a márkák, melyek valamit is adnak magukra, tovább »

Kuriózum: női samponreklám haj nélkül

, , , , , ,

A Sunsilk-nek Malajziában kicsit másképp kellett kommunikálnia a női samponja termékelőnyeit, hiszen Malajzia egy olyan muszlim ország, ahol a női haj nyilvános mutogatásáról szó sem lehet. Piacnak viszont nagyszerű, ezért egy olyan női hajsampon-reklámot dobtak össze, amiben nincs női haj, tovább »

A modern jósok mindent tudnak

, ,

A legtöbb internetező soha nem gondol bele abba, hogy böngészés közben mennyit szemetel. A saját adataival. Két dolgot látok, ami az üldözési mániásoknak elég rossz hír: Egyrészt ez internet nyújtotta lehetőségek, a virtualitás (még mindig) szép új világa állandóan arra kecsegtet, tovább »

Egy csókküldő okostelefon-alkalmazás hatása a reklám jövőjére

, , , , , ,

Okostelefonok területén nagyon gyorsan fejlődünk. Az sem titok, hogy nagyszerű lehetőségeket hordoz magában ez a technológia, ezért nem is csoda, hogy egyre inkább életünk részévé válnak különféle okostelefon-alkalmazások. A híres márkák is elég ügyesen rástartoltak az alkalmazásokban rejlő lehetőségek kihasználására. tovább »

Morális dilemma: kié legyen az 500 euró?

, ,

Feladtátok nekem a leckét rendesen. Bár valószínűleg nektek sem volt könnyű. Amint az egyesek által nemes egyszerűséggel “Ötszáz eurós versenynek” nevezett akcióról az első bejegyzésemben megírtam, az OTP által felajánlott kis összegről Ti dönthettetek. Hogyan dönthetünk két olyan projekt között, mint tovább »

Személyes pénzügyek: idomítás vagy gladiátorharc?

, ,

Egy időben, amikor csóró egyetemista voltam, minden CsináldMagad-tipusú irományt elolvastam, melyek “személyes pénzügyeim felvirágoztatását” célozták. Robert Kiyosaki, Kurt Tepperwein és egyéb jóindulatú férfiboszorkányok nagy hatással voltak rám, de hatásuk akkoriban főként abban nyilvánult meg, hogy egészen profi fösvény lettem, meg tovább »