2017. április 26. szerdaErvin
EUR = 4.5355 RON
USD = 4.1620 RON
HUF = 1.4543 RON
GDP-növekedés = 4,8%
Átlagbér = 2236 lej
Munkanélküliség = 4,71%
BET = 8,216.30(-0.53%)
Infláció = 0,18%
Alapkamat = 1,75%
Nagy Gábor blogja
  • Uniós projektek
  • Vállalkozz.ro
  • Projekvezető
  • >>
ARCHÍVUM RSS

POS DRU: mit jelent a kifizetések befagyasztása?

Gondolom minden POS DRU projekteket lebonyolító menedzsert ez foglalkoztat körülbelül egy hete, amióta először elkezdtek cikkezni az ügyben. Magam részéről, meglehetősen kettős érzéseket táplálok a téma iránt: Munkaidőben: vallom a hivatalos álláspontot, miszerint ”semmiben nem károsul a projektek végrehajtása, a tovább »

Kormányváltás, gazdasági fellendítés apropóján: néhány érdekesség egy kutatási jelentésből

Bár kutatási jelentésünket már 2011 őszén közzétettük a Vállalkozz.ro projekt keretében, az eredményeket pedig több esemény keretében be is mutattuk, visszatérnék mégis néhány érdekességre, ha már a kormányváltás kapcsán ismét felmerült a gazdasági fellendítés kérdése. „A vállalkozói státust ezzel szemben tovább »

Egy erdélyi projekt esete a kétnyelvűséggel

Felmerült már a projekt tervezésénél, visszatérő motívum a végrehajtásban is. Minek van inkább értelme? Külön magyar és külön román nyelvű tevékenységeket szervezni? A projekt honlapját milyenre tervezzük? Milyen legyen a Facebook-csoport? Kétnyelvű, vagy inkább két különböző legyen? Ez a kérdéssor tovább »

Erdélyi szemlélet

A Vállalkozz.ro projekt bizonyos értelemben nagyon sajátossá alakult, amit részben az a pályázati kiírás is befolyásolt, amely lehetővé teszi a projekt lebonyolítását, viszont egyértelműen hozzájárult az is, hogy a kiírásnak való megfelelés természetes következménye volt az erdélyi terület, mint kiterjedés tovább »

Nyitány

Civil szervezetként, Romániában, millió eurót meghaladó, vissza nem térítendő támogatást bevonó projektet lebonyolítani kihívás. A Vállalkozz.ro projekt 4-5 éves folyamat, bürokrácia, több régiós partnerséget feltételez, és leginkább annak megértését, hogy civil szervezetek is képesek ekkora kaliberű projekteket megvalósítani, viszont nem tovább »