2024. március 29. péntekAuguszta
EUR = 4.9388 RON
USD = 4.5768 RON
HUF = 1.2889 RON
GDP-növekedés = 5,6%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13.026,12(-0,54%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,5%
Kelemen Attila blogja
  • média, marketing
ARCHÍVUM RSS

Hogyan nyűgözött le a majdnem tökéletes Lego PR

közzétéve: 2016-04-28 11:24

közzétéve: 2016-04-28 11:24

Ha a színvariációkat is beleszámítjuk, hozzávetőlegesen 12 ezer különféle Lego-elem létezik. Ami a színvariációt illeti, ha a ritkákat és nagyon speciálisakat is beleszámoljuk, akkor olyan 180-190 színben létezik Lego-elem. Részletek itt.

Történt, hogy kaptam karácsonyra egy remek Lego Star Wars szettet, a Wookie Gunship-et. (Ezúton is mindenkit arra biztatok, Legot adjon ajándékba nekem és ne könyvet vagy szarvasos pulcsit!). Nem tudom mások hogy vannak vele, de én szeretem a wookie-kat.

wokie580

A szettet össze is raktam, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy az egyik szárny- vagy manőverező elem nem talál. Tudniillik a 6100435-ös kódszámú darab színben ok, rendszerben ok, méretben ok, de aszimmetrikus kellene legyen, ellenben a csomagban egy szimmetrikus elem található és nem nagyon néz ki sehogy, ha ezt használom.

lego1580

legoelem580jo

Ez az első olyan alkalom, amikor olyasmit találok egy szettben, ami nem stimmel. Mi a teendő?

Nagyon egyszerű: hasonló esetekre a dán vállalat on-line szolgáltatást működtet. Eltört egy darab vagy éppen hiányzik a dobozból? Írd meg nekik, és elküldik. És ez nem kerül pénzbe. Megírtam, hogy van elem, de az nem stimmel. A válasz mailben érkezett: jelenleg nem gyártják, de ha lesz, szólnak.

Ilyenkor kell a dolgot elfelejteni, gondoltam. Csakhogy egy hét múlva kapom a mailt, hogy postázták az alkatrészt. Hurrá! Az alkatrész viszont nem jött meg az ígért egy hónapon belül. Ekkor újra írtam nekik — lehet magyarul is, de gondoltam, biztos ami biztos, angolul írok. Egy magyarországi hölgy válaszolt (angolul), hogy a cuccot tényleg postázták és rákérdezett arra, hogy nem rontottam-e el a címet. Tényleg kiderült, hogy felcseréltem a házszámot a lakrésszámmal, vagyis igen, elrontottam. Másnak ment! Még belegondolni is szörnyű! Jön is a válasz, sebaj, postázzák megint. És ezzel persze teljesen lenyűgöztek. A válasz nem az volt: “hülye vagy, a címedet sem tudod, neked nem való a Lego!”, vagy valami hasonló, hanem a jó kis skandináv válasz: nyugi, jó lesz, megoldjuk! 

Innen tovább már csak részletkérdés, hogy végül is nem azt az elemet kaptam meg, amit kértem, hanem még egyszer a rosszat. Valami kis zavar lehet ennél a tételnél a raktárszoftverben. A lényeg: kaptam még egy legót, levélben, ajándékba, tök hivatalosan, a Lego-tól. 

szarnya580

P.S.: Lehet az elem ok, a rajz nem. A vélemény megoszlik azok között, akikkel ebben a súlyos kérdésben konzultáltam.