2017. április 26. szerdaErvin
EUR = 4.5355 RON
USD = 4.1620 RON
HUF = 1.4543 RON
GDP-növekedés = 4,8%
Átlagbér = 2236 lej
Munkanélküliség = 4,71%
BET = 8,216.30(-0.53%)
Infláció = 0,18%
Alapkamat = 1,75%
Farkas András blogja
  • Menedzsment
  • PONT
  • Fejlesztési szakértő
  • >>
ARCHÍVUM RSS

Európa Ifjúsági Fővárosáról, múlt (?) időben

Mi volt, mi nem volt, nagyon sokat beszélhetünk róla (határozottan úgy gondolom, hogy beszélni kell róla, mert ezáltal vonhatók le következtetések). Anélkül, hogy mélyreható elemzést végeznénk, néhány alapgondolatot húznék alá. A program elérte a 2012-ben megfogalmazott célokat. Néhol akár ennek tovább »

SHARED VALUE. Üzleti gondolkodás a civil szférában és társadalmi gondolkodás a privátban

A civil szektor jelenleg nagyrészt nem fenntartható. Ennek gyökerei sokmindenben kereshetők, de talán az egyik legalapvetőbb, hogy a non-profit és a profitorientált magánszektor közötti együttműködés silány. Számos olyan üzleti modellt, eszközt volt alkalmam az elmúlt időszakban kipróbálni, amelyeket sikerült adaptálni tovább »

Waze, amikor a kollaboráció felülkerekedik

Szeretem a Waze-t, pedig nekem új játékszer. A Waze (úgy tudom, van egy olyan román fejlesztés is, hogy Colegu’) tulajdonképpen egy sofőrök (vagy utazók) közössége, ahol a felhasználók online rendszerben vezetik be, hogy éppen rendőrt, balesetet, építkezést, dugót vagy bármi tovább »

2014: politikai újratervezés, mi meg várunk

Politikai területen az, hogy Romániában államelnök-választás van, egyet jelent a várakozással. Emlékezzetek vissza 2009-re, hónapokon keresztül normális kormányunk sem volt emiatt… Politikai területen az, hogy (azt hiszem) most először az Európai Parlament nevezi majd ki az Európai Bizottságot, és maga tovább »

Kolozsvár jövőképe

A város új fejlesztési stratégiával készül. Nem nagyon láttam, hogy a magyar sajtó írt volna róla, de tulajdonképpen az egész folyamat a cmpg.ro oldalon nyomonkövethető. Ugyanis ezúttal nem a hagyományos stratégiakészítési eljárás kerül alkalmazásra (felkérünk egy tanácsadót, amely aztán majd tovább »

„Idomítsunk” (Veress Emőd és Diósi László apropóján)

Akkor feszült meg a húr a fejemben, amikor éppen a pénzidomár.ro került felidézésre Diósi László bejegyzésében, aki a maga módján Veress Emőd bejegyzésére válaszolt. Azt a Pénzcsinálókat követő olvasók is tudják, hogy magam is teszteltem a rendszert, és kifejezetten elégedett tovább »

Elfogadták a hét éves költségvetési kerettervet

Alig írtak róla a sajtóban. Pedig aki hozzáértő, tudja, hogy a 2014-2020-as EU-alapok felhasználásához szükséges eredő döntés vált hivatalossá. Minden számítás innen kezdődik. Addig nincs a Regionális Fejlesztési Alap és Európai Szociális Alap számára előirányzott keretösszeg, addig nem tudja pontosan tovább »

SHARE Region: megnézem

Egyre inkább körvonalazódik az európai ifjúsági főváros program kapcsán, hogy a hat prioritás mellett megjelenik egy hetedik is, a SHARE Region, ami nem másról szól, mint arról, hogy más településeken, Erdélyben, Romániában tevékenykedő szervezetek is kihasználhassák Kolozsvár fővárosi szerepét és tovább »

Látogassatok meg egy-egy kastélyt is, vásárhelyi biciklisek :)

Kedves Marosvásárhelyi Közösségi Alapítvány! Mindig is a kastélyok rajongója leszek. Kedvesek számomra, és bár nem vagyok régész, történész, lelkész, még csak egy nagy ész sem, saját erőmből bármit megteszek, hogy jobb legyen nekünk, erdélyieknek azáltal, hogy foglalkozunk velük. De az tovább »

Ez a pénzidomítás olyan, mint a Puerto Rico

A Puerto Rico az egy játék, eléggé nehéz belerázódni, nem az az az amerikai hetes típusú. De ha belerázódsz, irtó sok fantázia van benne. Fantázia mellett meg gyár, ültetvény, cigi, kávé, búza, cukor, indigó. Szóval van mit termelni. Van benne tovább »